Met je hond op vakantie, dat is toch geweldig als dat kan? Ook naar het buitenland, zoals naar Spanje, is het mogelijk om je hond mee te nemen. Maar je moet er dan wel goed op alert zijn wat je zoal mee moet nemen. De schoolvakanties beginnen binnenkort weer, veel mensen gaan weer lekker de zon op zoeken! Daarom geven wij graag 5 tips in dit artikel over waar je aan moet denken als je met je hond op vakantie gaat naar Spanje.

1. Met je hond op vakantie naar Spanje

Sommige mensen willen niet zonder hun hond op vakantie, groot gelijk! Het is namelijk fijn als je je hond mee kunt nemen en niet alleen achter hoeft te laten in een pension of bij andere mensen.

Als je op vakantie gaat met je hond naar Spanje, dan moet je goed kijken welke regels daar gelden.

2. Temperatuur in Spanje

Het is goed om even na te gaan hoe het weer is in Spanje als je daar met je hond op vakantie gaat. Kan de hond tegen de hitte of is het een koelere periode waarin je samen weggaat?

Want weet je je dat honden en hitte niet altijd een goede combinatie is? Afhankelijk van het hondenras kan warm weer ontzettend gevaarlijk zijn voor je viervoeter.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een hond door hitte bezwijkt. Grote warmte – dat is hoger dan 25 graden – moet dan ook absoluut vermeden worden. Laat je hond in de zomermaanden voldoende afkoelen.

3. Naar Spanje met de hond op vakantie

Er gelden voor Spanje bepaalde toelatingseisen als je de hond mee het land in wil nemen voor vakantie. Dit hebben we voor je uitgezocht en moet je geregeld hebben:

 • Het hebben van een EU-huisdierenpaspoort is verplicht voor je hond.
 • Je hond moet minimaal 12 weken oud zijn.
 • Jouw hond moet minimaal 21 dagen geleden alle vaccinaties die nodig zijn hebben gehad.
 • Je hond moet een microchip hebben.
 • De hond moet buiten altijd aan de riem
 • In principe mogen honden niet op de Spaanse stranden. Het gebeurd wel (veel), maar er staan fikse bekeuringen voor

4. Met je hond op vakantie naar Spanje, mag dat?

In Spanje zijn niet alle honden welkom, eigenlijk geldt dat in veel Europese landen. Je moet kijken wat ze daar verstaan onder gevaarlijke rassen.

Het kan zelfs namelijk per gemeente of gemeenschap anders zijn, dus zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels per land en van de gemeente waar je naar toe gaat voor vakantie.

Soms moet de hond in Spanje een muilkorf dragen (ook per gemeente weer wisselend). In principe hebben alle gemeenten op de websites hun wetten, regels en verplichtingen staan wat betreft dieren. Het is irritant, maar wel verstandig om dit van te voeren uit te zoeken.

Met je hond op vakantie naar Spanje? Let op: ze moeten altijd aan de riem!

5. Auto of vliegtuig?

Je gaat naar Spanje, alles is geregeld en de hond mag mee, maar nu nog de vraag ga je met de auto of met het vliegtuig? Veel vliegmaatschappijen geven je de optie aan om de hond mee te nemen en die gaat dan in het laadruim.

De hond moet dan in een bench kunnen en daar zitten dan ook andere honden. Soms mag een kleinere hond wel mee in de cabine (vaak tot 8 kg). Je moet dan de kooi tussen je benen plaatsen tijdens de reis en deze mag NIET open.

5.1 Reizen met de auto is beter

Als je de voorkeur geeft aan samen naar Spanje gaan met de auto, dan kun je onderweg stoppen en dat kan voor de hond een stuk aangenamer zijn.

Vliegen is namelijk nieuw, vreemde plekken en jij bent er een aantal uur niet bij. Daarom kan de auto voor sommige honden een betere en rustigere optie zijn. Met een bange hond kun je beter niet gaan vliegen!

Gelukkig voor jou en voor je hond zijn er verschillende producten die angst bij honden helpen te voorkomen en te verminderen. Klik op de onderstaande oranjeknop en bekijk het assortiment producten voor ‘Gedrag en Angst bij hond’

Fijne vakantie!

Klantenbeoordeling 9/10

De specialist in diergeneesmiddelen

 • Deskundigheid van een dierenarts voor een online prijs
 • Geschikt voor puppy’s en volwassen honden
 • Meer dan 700 soorten medicijnen voor jouw hond voor:
  • Blaas, lever, nieren en hart
  • Gebit, huid en vachtverzorging
  • Gedrag, angst en luchtwegen
  • Gewrichten, ogen, oren, maag en darm
 • Nieuw: hondenvoer en snacks
 • 96% van de klanten beveelt hun aan
dierenapotheek - vertical

Pin It on Pinterest

Share This