Er zijn veel leuke honden surprises te koop, maar waar kies jij dan voor? Zijn het verrassingen voor de hond die je zoekt of maak je graag het baasje blij? Een blije hond een blije baas en ook omgekeerd geldt dat. Wat heeft een hond nodig? Zijn dat speeltjes?

Een hond heeft voedsel, water en aandacht nodig. Speeltjes hebben de eigenaren er zelf bij verzonnen. En ja een hond speelt graag met een bal of knuffel, maar alleen omdat het aangeleerd is.

Het zijn vaak de hondeneigenaren die blij zijn met nieuwe speeltjes. Daarom ook kun je honden surprises aan een baasje cadeau doen als de hond of het baasje zelf jarig is of als welkomst cadeau bij een puppy, die in huis komt.

1. Veiligheid honden surprises

De speeltjes dienen ongevaarlijk te zijn, daarom ook moet je kijken van welk materiaal een speeltje is gemaakt, of het snel kapot gaat, of er verstikkingsgevaar mogelijk is. Alles voor de veiligheid van de hond. Uiteraard weet elk baasje dat hij of zij een hond nooit alleen moet laten met speeltjes.

Jij kunt wel denken dat hij ze niet kapot kan krijgen…….., maar een hondengebit en zijn kaken zijn enorm sterk. Neem geen risico.

Het is trouwens een goede gewoonte speeltjes na het samenspelen weg te leggen, zodat de hond weet dat de speeltijd voorbij is. Zodra je weer met hem wilt spelen pak jij bal of een ander speeltje, de hond zal het snel begrijpen.

1.1 Samen plezier maken met honden surprises

Wat je ook koopt voor de hond, een hondenspeeltje is plezier voor twee. Met sommige honden surprises kan de hond alleen niets doen, die moet het baasje samen met hem spelen. Denk aan een speurtocht, een activiteitenspel.

Tip: koop verantwoorde hondenspeeltjes bij de dierenspeciaalzaak of bestel deze online in de webshop. Hier kun je er (bijna) zeker van zijn dat de speeltjes bij normaal gebruik niet gevaarlijk zijn. Maar zoals je weet, ligt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de hond bij het baasje. Speel samen met je kooikerhondje en je hebt plezier voor tien met mooie surprises!

Niet elk speeltje is een schot in de roos. Niet elk speeltje is geschikt, het ene zal beter zijn dan het andere. Tast het af, gewoon door het aan te bieden en te kijken waarin de hond het meest in is geïnteresseerd. Een en ander is vaak afhankelijk van het ras.  

2. Een aantal leuke honden surprises 

Speciaal voor jou hebben we een aantal honden surprises op een rijtje gezet! Naast speeltjes is een mand ook fijn voor de hond, denk eens aan de Pelsbarn hondenmand of een lekker kussen voor je hond! Maar we beginnen met de meeste bekende..

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

2.1 Een bal

De bal hoeft eigenlijk niet geïntroduceerd te worden als honden surprises. Je weet dat elke hond graag achter een bal aan holt.

Let er goed op met welke bal de hond speelt. De meeste bijt het snel stuk als hij er zijn tanden in kan zetten. Een grote bal kan hij niet vasthouden en dus hoogstwaarschijnlijk ook niet stuk bijten. Speciale ballen, die je als honden surprises kunt kopen en die echt niet kapot gaan zijn de onverwoestbare ballen waarin de hond zijn tanden niet in kan zetten om een stuk uit de bal te bijten.

De tanden verdwijnen namelijk in de bal. Je kunt ook voor een bal in eivorm kiezen, in deze bal kan hij zijn tanden niet zetten. Bekijk het aanbod online en kies waarvan jij denkt dat het geschikt is voor jouw hond of voor de hond van een ander die jij graag verrast. 

De bal hoeft eigenlijk niet geïntroduceerd te worden als honden surprises

2.2 Een frisbee

Misschien ken je wel een hond die helemaal gek is op zijn frisbee. Het is dan ook een bijna onverwoestbaar hondenspeeltje. Gooien en vangen, apporteren, je doet de hond hiermee veel plezier. Let er bij honden met zwakke rug of knie dat hij niet teveel (liever geen) draaibewegingen maakt.

Een prettig speeltje dat je kunt gebruiken om te leren apporteren bijvoorbeeld, of om het speeltje te zoeken dat jij verstopt. Gebruik steeds hetzelfde commando voor een bepaald spel “zoek” of  “apport”. Dit kan voor een Berner Sennenhond leuk zijn, maar je moet wel goed opletten met draaibewegingen in verband met hun gewicht. Voor een border collie zal dit helemaal geen probleem zijn. Als je deze hond wilt trainen, schaf dan het hondenboek over de border collie aan, met allerlei tips en oefeningen.

2.3 Een knuffel

Veel honden hebben een knuffel op hun slaapplek en dat ziet er leuk uit. Let er op dat het knuffeltje geen bezit voor de hond wordt, waardoor hij het kan gaan beschermen met alle gevolgen die daarbij horen.

2.4 Een brokkenbal

De brokkenbal kan ingezet worden als jij wilt dat de hond even zelf bezig is. In de brokkenbal zit een gat waarin jij brokken kun doen. Door de bal te laten rollen vallen er telkens een paar brokjes uit die de hond dan kan opeten. Geef zelf met je hand een duw tegen de bal.

De hond heeft het snel door dat hij met zijn poot of snuit de bal aan moet stoten om zijn beloning (de koekjes) te kunnen bereiken. Ook hierbij kun je het commando “zoek” gebruiken zodra je de bal hebt gevuld en neergelegd. Hij moet dus leren wachten totdat hij mag beginnen.

Begin eenvoudig en laat hem de eerste keren niet te lang wachten. Positief resultaat is namelijk erg belangrijk om het voor de hond interessant te houden.

2.5 Zoekspel

Een zoekspel kun je kopen maar ook zelf maken. Je kunt het doen met allerlei spullen die je goed kunt wegstoppen. Laat de hond even binnen terwijl het speeltje of enkele koekjes voor hem wegstopt. Let er bij etenswaren op dat hij ze allemaal vindt. Ze gaan anders in de tuin schimmelen.

Een zoekspel hoeft geen geld te kosten, zoals je leest. Er zijn echter ook zoekspellen op de markt die je kunt kopen. Dat zijn spellen een soort puzzel die de hond moet oplossen om zijn beloning te vinden. Goed om mentaal moe te worden. Een totaal andere beleving dan het speuren en zoeken in de tuin. Gebruik dit spel om het commando “zoek” aan te leren.

2.6 Activiteitenspel

Dit kan van alles omvatten, denk aan flybal, een parcours lopen, behendigheid. Online staan veel voorbeelden die jij kunt gebruiken. Let er bij jouw keuze op dat het bij het karakter en de aard van de hond past.

2.7 Een snuffelkleed

Een kleed van stevige stof met zakken erop gemaakt waarin of waaronder je beloningskoekjes verstopt. Gebruik bijvoorbeeld stof van oude spijkerbroeken, die gaat niet snel stuk en kan tegen een stootje als de hond gaat krabben om zijn lekkernij te pakken te krijgen.

2.8 Een ballenbak

Een bak met ballen of andere veilige spullen waarin jij brokjes gooit, die hij er tussenuit moet halen. Kan je viervoeter uren zoet mee zijn!

2.9 Puzzels

Puzzels om de hond mentaal moe te maken koop je online of je maakt deze zelf van “waardeloos” materiaal. Denk aan wc rollen, flacons, plastic flesjes, doosjes, bekers, ook hierbij beloont de hond zichzelf door de lekkernij te zoeken die bijvoorbeeld in een plastic flesje zit.

Door  te schudden en te draaien valt het koekje eruit. Zeer intensief voor de hond. Blijf erbij en zorg voor veilig gebruik van de spullen. Bijt hij een flacon stuk dan ontstaan er scherpe randen, die verwijder je meteen.

2.10 Een tunnel

Een tunnel die je in de tuin of binnen kunt plaatsen. Leer de hond erdoorheen te lopen door er een bal doorheen te gooien bijvoorbeeld, in elk geval iets waar hij dol op is. Sommige honden durven dit niet, dwing hem NIET. En maak een andere hondeneigenaar blij met deze tunnel.

Je kunt een andere hondeneigenaar of jezelf een cursus cadeau doen. Het aanbod daarvan is erg groot.

3. Heel belangrijk bij honden surprises

Een speeltje geven aan de hond is oké, maar….. het mag nooit een vervanging zijn van jouw aandacht voor hem. Zorg ervoor dat spelen of werken met de hond altijd plezier is voor twee. Uiteraard kun je hem af en toe met bijvoorbeeld de brokkenbal alleen laten spelen. Voor de rest doe je hem geen groter plezier dan samen bezig te zijn.  

De Labrador Retriever, is een van de populairste hondenrassen. Het is een enthousiast hondensoort dat goed luistert en van beweging en uitdaging houdt.

Omdat het een hond is met veel energie, is het belangrijk om deze hond een duidelijk opvoeding te geven. Wij hebben een (digitaal) handboek gevonden die ontzettend veel praktisch informatie en tips geeft hoe je er een geweldige hond van kan maken!

Dit complete handboek, waarvan al meer dan 2000 exemplaren van zijn verkocht, kan je direct downloaden!

Pin It on Pinterest

Share This