Heb jij een gras etende hond? Dan heb je er misschien nog niet eerder bij stilgestaan waarom de hond het kan doen en wat jij daar mee moet doen. Meestal wijst het er op dat de hond bijvoorbeeld misselijk. Je hebt ook een gras etende hond die het doet omdat het een gewenning is om iedere keer vers gras te eten. Als je dat van puppy af aan toestaat dan kan het een gewoonte worden, maar dat moet je voorkomen. Lees hier meer over een gras etende hond, wat het kan zijn en wat jij er aan kunt doen.  

1. Wat zegteen gras etende hond?

Elke hond eet weleens gras of een deel van een plant. Maar wat wil een gras etende hond zeggen of wat wil de hond daarmee duidelijk maken? Het is niet erg als de hond soms gras eet bij jou in de tuin, want jij gebruikt geen middeltjes tegen onkruid of ongewenste beestjes in jouw tuin. Als je kinderen en huisdieren hebt, heb jij de verantwoording dat de tuin een veilige plek is.

Honden die gras eten kunnen misselijk zijn en dat kan samenhangen met een aandoening of ziekte die zij hebben. Soms kan dat samengaan dat een hond jeuk heeft. Kijk het dan even aan en zorg dat je er op tijd wat aan doet en bij twijfel naar de dierenarts gaat!

2. Rekening houden met gras etende hond

Je zult wellicht ook rekening houden met de beplanting en er geen giftige struiken, bomen, planten en bloemen in zetten. Onderweg gras eten kan een risico zijn.

Sowieso is het niet gezond, omdat het gras langs de weg staat en er uitlaatstoffen in komen van het verkeer. Voor onkruidverdelger hoef je niet meer zo bang te zijn, omdat gemeentes daar geen gebruik meer van maken.

2.1 Sommige honden eten echt van alles

Je weet echter nooit wat er op het gras dat langs de weg staat terecht komt. Als je met de hond aangelijnd wandelt, zie je meteen wat hij doet en kun je ingrijpen door hem af te leiden.

Laat je hem loslopen, wat niet mag en ook niet verantwoord is, weet je niet wat hij eet. Sommige honden eten alles wat op straat ligt, voorkom dit en leer het hen af!

3. Waarom eet een hond gras?

Een hond kan om diverse redenen gras eten. Dus waarom heb jij een gras etende hond denk je?

 • hij is speels, kauwt op het grassprietje en eet het vaak niet op;
 • hij wil hiermee bereiken dat hij gaat braken, hij heeft wellicht buikpijn of is misselijk ook een tekort aan omega 3 kan de reden zijn;
 • er is iets mis met zijn maag en/of darmen, hieraan moet je alleen denken als hij erg vaak gras gaat eten. De dierenarts geeft je uitsluitsel.

Als jouw hond zo af en toe gras eet hoef jij je daarover niet ongerust te maken. Het is wel mogelijk dat als hij het gras daadwerkelijk opeet, hij moeite heeft dit weer uit te poepen.

Een gras etende hond kan diverse oorzaken hebben

Je moet de sprieten dan uit de anus trekken. Eet hij veel gras dan kan dat tot verstopping leiden en je zult er een dierenarts bij moeten halen om dit probleem op te lossen.

Eet hij ontzettend vaak gras, zodra hij gras ziet gaat hij ervan eten, dan kan hij last hebben van zijn darmen of maag, vraag een consult bij de dierenarts aan. 

Probeer gras eten te voorkomen: 5 tips

Heb je een gras etende hond en wil je dit graag voorkomen? Dan zijn er een paar tips die je kunt proberen:

 • neem wat lekkers voor hem mee en leid hem daarmee af als hij gras wil gaan eten;
 • het zijn vaak dezelfde plekken waar hij gras eet, vermijd deze plekken;
 • corrigeer hem door het commando “foei” te roepen en geef hem wat lekkers;
 • laat hem niet loslopen in grasvelden, zodat je ziet wat hij doet en aangelijnd kun je hem ook corrigeren;
 • laat de hond sowieso niet tussen grassen lopen, de aren kruipen in de oren en in de huid en dat geeft grote problemen, omdat deze zich vastzetten, waardoor ze operatief moeten worden verwijderd;
 • heb je twijfels over jouw gras etende hond, bezoek de dierenarts, laat uitsluiten of er maag- en of darmproblemen zijn.

Klantenbeoordeling 8,4

De beste en goedkoopste hondenverzekering

 • Alle hondenrassen welkom
 • 4 pakketten met oplopende vergoeding en dekking
 • Basispakket: consult, diagnostiek, operaties, bijzonderlijk behandelingen, medicijnen
 • Identificatiechip plaatsen inbegrepen
 • Aanvullende verzekeringen mogelijk (chemo, reisverzekering)
 • Direct online afsluitbaar, 14 dagen bedenktijd
 • 92% van de klanten beveelt hun aan
logo online honden speciaalzaak

Pin It on Pinterest

Share This