Honden artikelen

Vindt hier wekelijkse (blog) artikelen, onderzoeken, tips over honden.

Een goede darmwerking begint bij goede probiotica

Een goede darmwerking begint bij goede probiotica

Aan alle hondenliefhebbers daarbuiten: wist je dat probiotica een geweldige manier zijn om de gezondheid en het welzijn van je geliefde viervoeter te ondersteunen? Ja, je hebt het goed gehoord! Net zoals probiotica gunstig zijn voor mensen, kunnen ze ook van...

Hoeveel slaapt een hond?

Hoeveel slaapt een hond?

Een goede vraag, hoeveel slaapt een hond. Dit is per hond anders. Daarom besteden we hier graag tijd aan. Je moet namelijk weten wat gemiddeld is voor een hond en dan kun je kijken wat jouw hond doet. Je krijgt in dit artikel een antwoord op de vraag hoeveel slaapt...

Hoe je gedragsproblemen bij Labrador honden voorkomt

Hoe je gedragsproblemen bij Labrador honden voorkomt

Gedragsproblemen voorkomen bij labrador honden, dat is een goed streven. Het voorkomen van gedragsproblemen is eenvoudiger dan het afleren. Je dient dus te proberen om de hond niet de fout in te laten gaan. Dat kan door afleiden van een situatie en door zelf de...

Ben je een goede honden geleider?

Ben je een goede honden geleider?

Als je naar jezelf kijkt, ben jij dan een goede honden geleider? Hoe ga je om met je eigen hond? Straf je je hond of beloon je alleen positief gedrag? Iedereen reageert anders op zijn of haar hond, maar het is wel van belang dat je je bewust bent van hoe dat jij met...

Wat kan ik doen tegen een gras etende hond?

Wat kan ik doen tegen een gras etende hond?

Heb jij een gras etende hond? Dan heb je er misschien nog niet eerder bij stilgestaan waarom de hond het kan doen en wat jij daar mee moet doen. Meestal wijst het er op dat de hond bijvoorbeeld misselijk. Je hebt ook een gras etende hond die het doet omdat het een...

Honden artikelen

Thema’s

Uitgelicht artikel

Waarom zijn honden geweldig?

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) zag dat er tijdens de coronacrisis veel puppy’s werden aangeschaft. Ook de asiels zag het aanbod dalen tijdens deze periode met ruim 30% dalen.

Gelukkig lijkt het erop  dat het geen ‘impuls aanschaf’ is geweest, want nu corona op zijn retour is, blijkt het mee te vallen met de gevreesde dump van honden.

Een hond is geweldig, maar de aanschaf moet je goed over denken. Heb je zin in een hond lees dan eerst ons artikel – en meerdere honden artikelen – over het aanschaffen van een hond.

Waarom zijn honden geweldig?

Wist je dat er in Nederland zo’n 1.9 miljoen honden leven? Uit onderzoek blijkt dat hondenbezitters vaker en meer lachen deze door deze trouwe viervoeters. Zo kwispelt, blaft en spring een hond op als je thuiskomt, het is goed voor je beweging. Ook kinderen hebben veel plezier van honden en uit onderzoek blijkt dat ze minder allergieen ontwikkelen.

Omdat honden sociale roedeldieren zijn, worden ze door veel mensen als goed gezelschap ervaren. Een hond maakt je gelukkig, al moet je weloverwogen een besluit nemen voordat je een hond aanschaft. 

Ons redactieteam vinden – vandaar de sitenaam –  honden geweldig!  Wij bieden veel grappige video’s, honden informatie en honden artikelen over de aanschaf, de verzorging, maar ook tips, boeken en trainingen. Ook zijn we altijd op zoek naar verhalen van honden bezitters, dus aarzel niet om contact op te nemen als je iets wilt delen.

Ludo Zwaan

Marius

Hoofd redactie

Honden artikelen

Over bovenstaande thema’s publiceren wij wekelijks nieuwe honden artikelen; Maar je kan ook honden informatie vinden over bijvoorbeeld een honden verzekering. Dan kan handig zijn als je hoge ziektekosten verwacht of gewoon het financiële risico niet wilt lopen.

Maar we bieden meer informatie!

Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om je honden door speciale bedrijven uit te laten. Dit zijn honden liefhebbers die het heerlijk vinden om een groot deel van hun dag actief te zijn met honden.

Daarom hebben wij een aparte pagina over honden uitlaatservice als je hierover meer wilt weten en waarop je moet letten! Ook publiceren wij natuurlijk regelmatig honden artikelen over het uitlaten, een belangrijke activiteit voor je viervoeter!

Als je op vakantie gaat, dan kan je je hond meenemen. Een alternatief is een honden pension. Een soort hotel voor honden zeg maar. Waar moet je op letten? Ook komen we daar in honden artikelen regelmatig op terug!

 

Begrippenlijst en woordenboek

Tenslotte een van de meeste bezochte pagina van de website: dat is de honden begrippenlijst of woordenboek. Hier kan je tientallen woorden en begrippen terugvinden die veel honden eigenaren, maar ook door een honden fokker wordt gebruikt.

Honden Zijn Geweldig vinden we als redactie. Maar er zijn onzettend veel honden soorten en rasgroepen. Deze site probeert daarin je te helpen door overzicht te bieden!

Pin It on Pinterest

Share This