Honden artikelen

Vindt hier wekelijkse (blog) artikelen, onderzoeken, tips over honden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een honden zwembad?

Waar moet je op letten bij het kopen van een honden zwembad?

Je wil graag een honden zwembad kopen, maar waar moet je dan op letten? Door dit artikel door te nemen krijg je goede tips en weet je snel waar een goed honden zwembad aan moet voldoen! 1. Een honden zwembad kopen Een honden zwembad zorgt voor afkoeling en plezier...

Rustig wandelen met hond, begin zo!

Rustig wandelen met hond, begin zo!

Iedereen wil rustig wandelen met hond, maar hoe begin je dan? We geven je in dit artikel graag tips. Het kan zijn de hond eerst je aandacht heeft en later niet meer. Tijd om er dan even voor te gaan zitten en een aanpak te kiezen die bij je hond werkt en die bij jou...

Zwemmen met hond? Onze 9 tips!

Zwemmen met hond? Onze 9 tips!

Denk je aan zwemmen met hond? Dit kan erg leuk zijn! Maar waar kun je je hond laten zwemmen en waar moet je aan denken? Goed om je daar eens in te verdiepen en daarom raden wij je aan snel door te lezen. Alles staat hier in het teken van zwemmen met hond, veilig en...

Honden artikelen

Thema’s

Uitgelicht artikel

Waarom zijn honden geweldig?

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) zag dat er tijdens de coronacrisis veel puppy’s werden aangeschaft. Ook de asiels zag het aanbod dalen tijdens deze periode met ruim 30% dalen.

Gelukkig lijkt het erop  dat het geen ‘impuls aanschaf’ is geweest, want nu corona op zijn retour is, blijkt het mee te vallen met de gevreesde dump van honden.

Een hond is geweldig, maar de aanschaf moet je goed over denken. Heb je zin in een hond lees dan eerst ons artikel – en meerdere honden artikelen – over het aanschaffen van een hond.

Waarom zijn honden geweldig?

Wist je dat er in Nederland zo’n 1.9 miljoen honden leven? Uit onderzoek blijkt dat hondenbezitters vaker en meer lachen deze door deze trouwe viervoeters. Zo kwispelt, blaft en spring een hond op als je thuiskomt, het is goed voor je beweging. Ook kinderen hebben veel plezier van honden en uit onderzoek blijkt dat ze minder allergieen ontwikkelen.

Omdat honden sociale roedeldieren zijn, worden ze door veel mensen als goed gezelschap ervaren. Een hond maakt je gelukkig, al moet je weloverwogen een besluit nemen voordat je een hond aanschaft. 

Ons redactieteam vinden – vandaar de sitenaam –  honden geweldig!  Wij bieden veel grappige video’s, honden informatie en honden artikelen over de aanschaf, de verzorging, maar ook tips, boeken en trainingen. Ook zijn we altijd op zoek naar verhalen van honden bezitters, dus aarzel niet om contact op te nemen als je iets wilt delen.

Ludo Zwaan

Marius

Hoofd redactie

Honden artikelen

Over bovenstaande thema’s publiceren wij wekelijks nieuwe honden artikelen; Maar je kan ook honden informatie vinden over bijvoorbeeld een honden verzekering. Dan kan handig zijn als je hoge ziektekosten verwacht of gewoon het financiële risico niet wilt lopen.

Maar we bieden meer informatie!

Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om je honden door speciale bedrijven uit te laten. Dit zijn honden liefhebbers die het heerlijk vinden om een groot deel van hun dag actief te zijn met honden.

Daarom hebben wij een aparte pagina over honden uitlaatservice als je hierover meer wilt weten en waarop je moet letten! Ook publiceren wij natuurlijk regelmatig honden artikelen over het uitlaten, een belangrijke activiteit voor je viervoeter!

Als je op vakantie gaat, dan kan je je hond meenemen. Een alternatief is een honden pension. Een soort hotel voor honden zeg maar. Waar moet je op letten? Ook komen we daar in honden artikelen regelmatig op terug!

 

Begrippenlijst en woordenboek

Tenslotte een van de meeste bezochte pagina van de website: dat is de honden begrippenlijst of woordenboek. Hier kan je tientallen woorden en begrippen terugvinden die veel honden eigenaren, maar ook door een honden fokker wordt gebruikt.

Honden Zijn Geweldig vinden we als redactie. Maar er zijn onzettend veel honden soorten en rasgroepen. Deze site probeert daarin je te helpen door overzicht te bieden!

Pin It on Pinterest

Share This