Zoek je een hondenomheining?

Beveilig je erf of tuin tegen het weglopen van je hond of als bescherming tegen vreemde dieren. Vindt hier de beste en met unieke kortingen!

Bedraad

Draadloos

Hondenomheining bedraad

onzichtbare hondenomheining voorkomt weglopen

Sommige honden zijn echte ontdekkers en avonturiers. Ze glippen de deur uit of ze gaan helemaal het terrein af. Hoewel zo’n ontdekkingstocht voor je viervoeter misschien heel spannend en leuk is is, kan het je de nodige zorgen opleveren. Wil je graag dat jouw hond alleen thuis kan zijn of in de buurt blijft en niet buiten de grenzen van je tuin of perceel komt? Dan is een onzichtbare hondenomheining de oplossing en bovendien erg handig.

Hoe werkt een onzichtbare omheining?

Een onzichtbare omheining werkt met een (antenne) draad die je net onder de grond aanbrengt en een halsband met ontvanger.

Daarmee wordt het terrein afgebakent waarbinnen je hond zich mag bewegen. Als je hond in de buurt van de onzichtbare omheining komt, wordt er een signaal naar de ontvanger aan de halsband gestuurd. Daaruit klinkt een waarschuwingstoon gevolgd door bijvoorbeeld een (instelbare) trilling. Na een paar weken is je hond getraind en weet wel/niet mag.

Hieronder vind je twee merken met enkele keuze mogelijkheden: een basispakket (OHS16 of Petsafe) en uitbreidingsmogelijkheden zoals extra draad en ontvanger.

 

OHS 16 – Basis set met 300m draad

OHS 16 – Basis set met 300m draad

Deze onzichtbare omheining voor is uitgerust met breukdetectie, variabele veldinstelling en verbruikt weinig energie. De ontvanger is 6x4x3 cm en niet geschikt voor de allerkleinste hondenrassen.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€131,90)
OHS 16 – 300 meter extra draad

OHS 16 – 300 meter extra draad

Maakt u gebruik van de onzichtbare omheining voor uw hond (type OHS16) en wilt u het terrein waar uw hond zich kan bewegen vergroten? Dat kan door dit product aan te schaffen van 300 meter.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€30,95)
OHS 16 – extra ontvanger

OHS 16 – extra ontvanger

Bent u de trotse eigenaar van 2 honden en wilt u voor beide dieren gebruik maakt van de OHS16?
Dan is deze extra halsband met ontvanger nodig. Eenvoudig te koppelen en geleverd met accu.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€50,95)
Petsafe – Basis set met 150 m draad

Petsafe – Basis set met 150 m draad

Een radiosignaal gaat van de omheiningszender via een ingegraven draad en geeft grenzen aan die jij voor je hond wilt gebruiken. Je hond draagt een ontvangerhalsband die het signaal bij de grens detecteert. De ontvanger geeft een een waarschuwings signaal af

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€161,90)
PetSafe – Basis set voor kleine en middelgrote honden

PetSafe – Basis set voor kleine en middelgrote honden

Dit In-Ground Fence ™ systeem is een betaalbare manier om je hond veilig te houden in eigen achtertuin. Vanaf de halsbandontvanger hoort hij een waarschuwingstoon wanneer hij de grens nadert en een snelle elektrische stimulatie.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€192,95)
PetSafe – basis set voor grote honden

PetSafe – basis set voor grote honden

Uw hond is misschien koppig, maar dat betekent niet dat hij niet veilig kan worden gehouden. Om je hond te helpen beheren, is dit In-Ground Fence ™ -systeem en de halsbandontvanger uitgerust met vijf instelbare niveaus de ideale oplossing.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€212,95)
Petsafe – extra halsband ontvanger voor grote hond

Petsafe – extra halsband ontvanger voor grote hond

Deze extra halsbandontvanger kan worden gebruikt om een andere hond toe te voegen aan een In-Ground Fence ™ -systeem of als vervangende halsband voor een hardleerse en of grote hond.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€101,40)
PetSafe – Extra 150m antennedraad en vlaggetjes

PetSafe – Extra 150m antennedraad en vlaggetjes

Voeg extra draad en vlaggen toe om uw omheining te vergroten. Deze kit is een aanvulling van 150m draad en 50 vlaggen die past bij het In-Ground Fence System ™ -kit komen.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€38,95)

Draadloze hondenomheining

draadloze en onzichtbare hondenomheining

Bovenstaande producten werken prima, maar hebben als nadeel dan de draden ingegraven moeten worden. Misschien heb je geen tijd of zin om draden in te graven…

Draadloze hondenomheining

De draadloze hondenomheining hieronder van PetSafe kan je zien als een draadloos hek. Het zorgt ervoor dat je hond niet uit de tuin of van je erf kan lopen of op het terrein blijft. Een ontvanger aan de halsband van een hond ontvangt een radiosignaal welke door een zender wordt uitgezonden. De zender heeft een bereik van 50 meter of soms meer.

Aansluiten op stopcontact en klaar

Sluit de zender gewoon aan op een standaard stopcontact in de buurt van het gebied waar uw huisdier mag komen. De oplaadbare halsbandontvanger is binnen 2-3 uur opgeladen.

De zender communiceert met de ontvangerhalsband van je hond en helpt hem in het aangewezen gebied te houden. Een onbeperkt aantal huisdieren kan aan het systeem worden toegevoegd met extra draadloze ontvangerhalsbanden. Het fijne van dit systeem is, dat het draagbaar is en mee kan naar bijvoorbeeld de camping.

Bekijk onderstaande producten en klik op de oranje button voor de prijzen en de korting die wij hebben bedongen.

PetSafe – Stay & Play basisset

PetSafe – Stay & Play basisset

Met dit draagbare insluitsysteem hoeven er geen draden te worden ingegraven. Het systeem levert een veilige elektrische stimulatie via twee contactpunten in de nek van je hond.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€395,90)
Petsafe – Stay & Play extra zender

Petsafe – Stay & Play extra zender

Vergroot de afstand met deze extra Stay & Play zender voor dit eenvoudige draadloze omheining systeem. Het bereik wordt verdubbeld tot 64 meter extra doorsnee

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€269,95)
PetSafe – Stay & Play extra ontvanger

PetSafe – Stay & Play extra ontvanger

Deze extra halsbandontvanger kan worden gebruikt om een andere hond toe te voegen of als vervangende halsband en werkt samen met het Stay & Play draadloze systeem.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€186,95)
Petsafe – basis set PIF300

Petsafe – basis set PIF300

Draadloze omheining voor de hond met een diameter van 55 meter. De enige oplossing waar jouw hond niet onderdoor kan graven, doorheen kan bijten of overheen kan springen

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€324,94)
Petsafe – PIF300 – extra ontvanger

Petsafe – PIF300 – extra ontvanger

De Petsafe PIF-202 ontvanger halsband maakt het mogelijk om een extra hond in de hondenomheining een veilige uitloop te bieden. Geschikt voor draadloze PIF-300 systeem.

Koop nu
onlinehondenspeciaalzaak.nl (€171,95)

Hondenomheining van hout of gaas?

Vroeger waren er alleen hondenomheiningen veelal hekken in de vorm van afrastering van hout, metaal, gaas of een combinatie.

 

Houten hekken

Je kan een goedkope omheining maken door smalle houten latten boven elkaar te spijkeren tegen houten (ronde of vierkante) palen. Met hard werken en misschien enige hulp is de klus zo geklaard. Houten hekken bieden goede bescherming en zijn er mooi uit. Ze vergen wel onderhoud.

 

Gaashekwerk

Een gaas afrastering is een populaire manier om een tuin af te scheiden. Of honden binnen de tuin of erf te houden. Het is één van de meest populaire en betrouwbare hondenomheiningen.  Gaashekwerken zijn duur en je hebt professionals nodig om het te installeren.

 

Voor- en nadelen van traditionele omheinigen

We beginnen met de voordelen:

 • Houdt je hond binnen en andere dieren buiten
 • Het zijn fysieke materialen (hout, metaal) om een gebied af te sluiten
 • Extra veilig

Maar er zijn ook nadelen

 • Duur in aanschaf
 • Vereist regelmatig onderhoud
 • Honden kunnen soms onder het hek te doorgraven

 

Maar de techniek staat niet stil. Dankzij de technologische vooruitgang zijn er ook elektronische oplossingen een stuk betaalbaarder geworden.

Wat is de beste onzichtbare hondenomheining?

Kijk voor je een keuze maakt vooral naar de functies die een onzichtbare hondenomheining biedt. Heb je bijvoorbeeld meerdere honden? Dan is het belangrijk dat het systeem ook met meerdere halsbanden werkt.

Een elektrische hondenomheining is flexibeler dan de traditionele tegenhangers. Een draadloos hondenomheining kun je zelfs meenemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.
Een onzichtbare hondenomheining kan vrij eenvoudig – zeker de draadlzoe variant – worden geïnstalleerd en als jouw hond eenmaal getraind is, zal hij zich buiten kunnen amuseren zonder dat jij je druk hoeft te maken.

Oppervlaktedekking van een hondenomheining met antennedraad

De zender van het systeem bepaalt het gebied dat door het elektrische systeem wordt gedekt. Sommige zenders kunnen 1 hectare bedekken terwijl andere zelfs meer dan 25 hectare kunnen bedekken. Het terrein waarop het systeem wordt geplaatst is ook een factor die ertoe doet. Gebouwen of bomen kunnen van invloed zijn op de dekking van de zender.

Installatieprocedure

De draadloze systemen zijn eenvoudig en snel te installeren. Je kunt dit zelf doen zonder hulp. Het draadloze hek zal in een mum van tijd ‘staan’. Bij de ondergrondse hekken op basis van een draad is er meer tijd nodig voor de installatie.

Het hangt er allemaal van af hoeveel ruimte je nodig hebt om de draad aan te sluiten. Kijk ook goed naar de vereisten van de zender. Zo heb je bijvoorbeeld een stopcontact nodig dat bestand is tegen weersomstandigheden.

Verschillende halsbanden

Bij ieder systeem hoort een halsband met een ontvanger. Het is goed dat je checkt hoeveel deze weegt en dat deze goed en mooi past om de hals van je hond

Aandachtspunten voor halsband

Naast de vorm en de grootte zijn er nog een viertal factoren van belang:

 1. Is de halsband waterbestendig? De meeste honden houden van water. Vooral zomer’s springt een hond in de sloot of je zwembad in de tuin.De beter systemen hebben halsband die bestand zijn tegen water tot 1,5 meter.
 2. Duurzaamheid: Kan de halsband tegen een stootje? Zijn de materialen stevig en duurzaam? Want honden houden van ravotten als ze buiten zijn.
 3. Grootte: Zorg ervoor dat je de goede maat aanschaft. Want de halsband moet comfortabel zitten, niet knellen en moet comfortabel zitten.
 4. Oplaadbaar: Werkt de halsband op wegwerp- of een oplaadbare accu? Hoe vaak moet de halsband afgedaan worden om de accu op te laden? En hoe lang duurt het opladen?

Bovenstaande vragen zijn handig om te beantwoorden voor je overgaat tot de aanschaf van een bedrade of draadloze hondenomheining.

De kosten

Een onzichtbare hondenomheining is significant goedkoper dan een tradionele omheining, hek of gaas hekwerk. Als je kiest voor de ondergrondse bedrade omheining, dan is de aanschaf tussen de 130 en 200 euro.

De draadloze variant is circa het dubbel in aanschafprijs. Maar dan is ingraven van draad ook niet meer nodig.

 

Meerdere halsbanden

De meeste omheiningen die wij aanbieden via onze site ondersteunen meerdere halsbanden tegelijk. In het basispakket wordt een halsband meegeleverd, maar halsbanden zijn ook los te kopen als je bijvoorbeeld twee of drie honden hebt.

 

Tenslotte nog een paar aandachtspunten

 • Halsband vervangen: wat kost een nieuwe halsband? Want je hond kan er een verliezen of de band kan kapot gaan
 • Antennedraad: de bedrade hondenomheining werkt met een antennedraad. Kan je eenvoudig extra draad kopen?
 • Stroom: de zender werkt op stroom. Is er 220V stopcontact in de buurt?
 • Garantie: de meeste merken verkopen een hondenomheining met een garantie van een jaar. Als het systeem binnen de garantieperiode defect raakt, wordt het dus zonder kosten gerepareerd of vervangen.  Lees altijd de voorwaarden en bepalingen zorgvuldig, voordat je een omheining koopt, zodat je later niet voor verrassingen kunt komen te staan
Je hond trainen

Gefeliciteerd met de aanschaf. Zet de omheining op en zet de vlaggen neer. De vlaggen zet je uit rond de omtrek van het grensgebied, minstens 3 meter uit elkaar.
Na de installatie moet je wel eerst de hond laten wennen aan het systeem. Training zorgt ervoor dat jouw hond weet hoe de hondenomheining werkt en wat er van hem of haar verwacht wordt. Hieronder 7 tips:

 1. Hou je hond aan een lange riem. Laat de grens zien en horen met behulp van geluiden. Schakel de halsband in op de geluidsstand, hou de halsband in je hand en nader de (gemarkeerde) grenslijn samen met jouw hond. Zodra de halsband een waarschuwingssignaal geeft, loop je samen een paar passen terug. Beloon jouw hond voor de succesvolle poging.
 2. Doe de halsband met ontvanger bij je hond om en houd hem aan de lange riem. Herhaal het proces uit stap 1 totdat jouw hond niet meer naar de vlaggen loopt.
 3.  Schakel na een 2 a 3 dagen de statische correctie in, beginnend met de laagste instelling. Het is zoeken, maar verhoog de frequentie indien nodig of als de hond de lage trillingen negeert. Blijf samen met je viervoeter de vlaggetjes naderen, en kijk of je hond zich terugtrekt na een schokje. Beloon je hond als hij stopt bij de grens.
 4. Haal de hond na ca een week trainen van de leiband. Doe dit echter alleen als jouw hond de vorige stappen met succes heeft doorlopen.
 5.  Je kan het moeilijker maken door voor een beetje afleiding te zorgen. Doe dit een paar dagen na de schokcorrectie. Als de hond stopt bij de grenslijn, zelfs nadat je zijn favoriete speeltje voorbij de lijn gooit, beloon jouw hond dan goed.
 6. Verwijder de vlaggen na geleidelijk. Niet allemaal, maar eerst een paar. Start hiermee na een paar weken
 7. Doe de honden training kort. Het kost voor allebei tijd en energie. Ga na de training even met je hond spelen of wandelen. Vervang schokhalsband door een normale halsband wanneer je gaat wandelen.

Wat past het beste bij je?

We hopen dat we je met de uitleg in dit artikel meer inzicht hebt gekregen in de werking van onzichtbare hondenomheiningen.  Er zijn twee soorten: bedraad en draadloos.

Kijk naar wat het beste past bij jouw viervoeter. Hou hierbij rekening met het hondenras, zijn temperament en zijn algemene karakter kenmwerken. Er zijn niet voor niets zoveel rashonden. Elke hond is uniek en anders. Kies je omheining die  past bij de grootte, het gewicht en de vacht van jouw hond.

Maar ook moet je het dekkingsbereik van de zender in je achterhoofd houden. De beste hondenomheining biedt een goede balans tussen veiligheid en functionaliteit.

Pin It on Pinterest

Share This