Veel honden informatie

Zoveel soorten honden, zoveel informatie…

Vindt hier het overzicht van onze honden informatie over aanschaf én verzorging van je viervoeter.

Onze categorieen honden informatie

Veel honden informatie die je hier kan vinden is gebaseerd op het feit dat de mens al eeuwenlang dieren in en om het huis heeft. De hond is al duizenden jaren huisdier en is ingezet voor veel doeleinden. Vroeger werden ze gebruikt als trekdier, de jacht, maar ook voor bewaking en als herdershond. Vandaag de dag worden honden ingezet als blindengeleidehond, reddings- en politiehond en soms ook nog als jachthond. Maar de meerderheid van de 1,5 miljoen honden in Nederland worden gehouden voor de gezelligheid. Want Honden zijn Geweldig!

Welke honden informatie?

Wekelijks publiceren wij artikelen op onze website. Die kan je vonden op onze artikelen pagina en in de kennisbank. Als wij nieuwe honden spullen en producten vinden dan ben je hier op het goede adres!

Honden informatie zoals artikelen en honden spullen

De hond stamt af van de wolf en wordt gemiddeld tussen de 8 en 15 jaar oud. De leeftijd is afhankelijk van het hondenras en hoe groot een hond is. Typische honden informatie termen zijn dat een vrouwtjeshond een teef wordt genoemd, mannetjeshond een reu en jonge hond een puppy.

In zijn algemeenheid kan je zeggen dat honden ontzettend goed gehoor hebben, wel 40 keer beter als mensen. Hun reuk is wel is helemaal zeer goed ontwikkeld: ze ruiken wel 10.000 tot 100.000 keer beter dan de mens

 

Honden horen 40 keer en ruiken minimaal 10.000 keer beter dan de mens!

Aanschaf van puppy of hond

Als je zin hebt in een hond, dan is het goed je vooraf te verdiepen. Want het is geen lichtzinnige keuze en het schept verplichtingen. Welke honden soort heeft je interesse? Hoeveel tijd en geld wil je besteden?

Op onze site kun je hierover veel praktische informatie vinden. Een tip die we ook geven is om één of meerdere honden boeken over een hondenras, waar je interesse in hebt, aan te schaffen. En als de hond van je keuze al thuis is? Geweldig!

 

Opvoeding van de hond

Je kan een hond veel leren, het beste lukt dat als ze nog jong zijn.  Voorbeelden wat je ze kan leren is liggen, zitten, of komen en juist blijven. Om ze dat te doen kan je naar een cursus gaan en/of honden boeken aanschaffen, die wij met korting kunnen aanbieden.

Daarnaast publiceren we regelmatig over dit thema artikelen.

 

Honden informatie over verzorging

Een hond verzorgen kost tijd. Voor de gemiddelde hondeneigenaar is het geen probleem anders moet je niet aan beginnen.

Over de honden verzorging publiceren wij regelmatig en die artikelen kan je terugvinden onze kennisbank. Ook als je interesse hebt in een hondenverzekering over als je meer wilt weten over hondenapotheek, dan ben je hier op het juiste adres!

Veel honden informatie over puppy of volwassen hond

Honden spullen zijn divers

Daarnaast hebben honden spullen nodig, zoals etensbakken, manden, speeltjes enz. Omdat een hond minimaal vier keer per dag uitgelaten moeten worden heb je ook spullen nodig als een halsband en een riem.

 

Voedsel

Een ander terugkerend honden informatie thema is de voeding van een hond. Ze eten hondenbrokken en die zijn gezond voor hun gebit. Er is veel aanbod en daardoor ook verschillende soorten voer. Daar kan je over op deze website regelmatig informatie over vinden.

 

Snoepdozen en water

Honden zijn – net als wij mensen – gek op snoepen. Maar je mag ze absoluut geen ontbijtkoek, druiven of chocolade geven, want dat is giftig. Wat je wel mag doen zijn speciale hondenkoekjes, daar zijn ze dol op.

Water is belangrijk. Zorg dat ze altijd water kunnen drinken, zeker bij warm weer.

 

Honden informatie

Over bovenstaande onderwerpen publiceren wij wekelijks via onze site; Maar je kan ook informatie vinden over een honden verzekering. Dan kan handig zijn als je hoge ziektekosten verwacht of gewoon het financiële risico niet wilt lopen.

Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om je honden door speciale bedrijven uit te laten. Dit zijn honden liefhebbers die het heerlijk vinden om een groot deel van hun dag actief te zijn met honden.

Daarom hebben wij een aparte pagina over honden uitlaatservice als je hierover meer wilt weten en waarop je moet letten!

Als je op vakantie gaat, dan kan je je hond meenemen. Een alternatief is een honden pension. Een soort hotel voor honden zeg maar. Waar moet je op letten?

Pin It on Pinterest

Share This