Honden uitlaatservice

Kun je even niet je hond uitlaten? Omdat je veel werkt, een paar dagen weg bent of door ziekte. Je kan de buren vragen,  vrienden of familie. Maar als dat niet lukt is dan een honden uitlaatservice een goede oplossing!

Wat zijn de voor- en nadelen van een honden uitlaatservice

Een van de grote voordelen van een honden uitlaatservice is dat je hond de benodigde dagelijske beweging krijgt. Ook een hond heeft behoefte aan frisse lucht en een wandeling in de natuur. Door de uitlaatservice ontmoet je hond andere honden en dat is altijd goed voor je viervoeter. Je hond krijgt een flink wat beweging door de uitgebreide wandeling. Een prettig gevolg is dat als jij thuiskomt lekker moe is omdat hij zijn energie kwijt kon. Een nadeel is dat het geld kost en elke hond is een groepsdier.

Wat is een honden uitlaatservice?

Wanneer je gebruik maakt van een honden uitlaatservice wordt jouw viervoeter op vaste tijdstippen opgehaald en uitgelaten. Dit wordt gedaan door een speciaal daarvoor opgeleide medewerker van de honden uitlaatservice.

Normaal gesproken word je hond gelijktijdig met andere honden uitgelaten, maar in sommige gevallen kan je hond ook individueel uitgelaten worden. Dit is af te spreken en afhankelijk per dienstverlener.

tips voor honden uitlaatservice

Tips voor honden uitlaatservice

Als eerste tip geven we mee dat jij en je hond een goed gevoel moet hebben bij de gekozen honden uitlaatservice. Is je hond op zijn gemak?

Als tweede tip geven we mee om te letten op certificaat. In principe kan iedereen een uitlaatservice beginnen, maar sinds 2007 bestaan er special opleidingen die je opleiden tot professionele honden uitlaatsservice. Vraag er naar!

Vraag om het certificaat als een honden uitlaatservice in dienst neemt!

Branche vereniging

Daarnaast is er ook een beroepsvereniging (sinds 2019) die de branche nog professioneler wilt maken: Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD). Honden uitlaatservices kunnen zich alleen aansluiten als ze voldoen aan bepaalde (hone) eisen. Je kan het op hun website checken of jouw uitlaatservice staat vermeld.

Ga zelf op onderzoek

De derde tip die we mee willen geven is om revies te zoeken van die uitlaatservice. Of vraag tijdens je dagelijks wandeling met de hond aan mede hondenbezitters of hun tips hebben. Laten een medewerker ook bij je thuis komen en vraag naar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld of je hond altijd in een groep wordt uitgelaten, of ook alleen enz.

Kosten honden uitlaatservice

Vergeet ook niet te vragen naar de kosten. De hoogte is ook afhankelijk van je persoonlijk wensen. Als je hond altijd in een groep meeloopt, dan is het goedkoper dan als je hond individueel wordt uitgelaten. Een indicatie is dat ween wandeling tussen de 10 en 20 euro gaat kosten. 

honden uitlaatservice per individuele hond

Hoe je je hond voorbereid

Een honden uitlaatservice is een andere omgeving met andere mensen, geuren, honden en minder aandacht als thuis. Dat kan stress veroorzaken bij je hond en dat kan voor jouw als eigenaar ook spannend zijn om te ervaren,

Toch kan het verlichten voor je hond. Neem spullen van huis meen. Denk speelgoed, een matje, zijn eigen voer. Check wel over het mag, want al die spullen kunnen ook gesloopt worden door zijn medebewoners..

 Tenslotte: een honden uitlaatservice is mooie uitvinding en soms noodzakelijk. Wij publiceren regelmatig honden artikelen over viervoeters over verschillen vormen en manieren van uitlaten. Ook dan zijn er genoeg zaken waar je op moet letten.

Pin It on Pinterest

Share This