Een hond laten afvallen is mogelijk. In deze ongelooflijke video zie je hoe een Golden Retriever van bijna 78 kg. De hond leek bijna op een beer zo zwaar en groot was hij.

1. Ondanks de pijn toch vrolijk

Ook al was de hond veel te zwaar en leefde hij met heel veel pijn was hij nog steeds erg vrolijk. De hond werd geadopteerd en het kostte hem 25 minuten om op een trapje van 3 treden te lopen.

Het nieuwe baasje ging met de hond naar de dierenarts. Al snel werd duidelijk dat de hond maar liefst 45 kg moest afvallen. Met gezonder eten had de hond niet zoveel moeite, maar met bewegen moest hij gemotiveerd worden.

Het kostte 25 minuten om op een trapje van 3 treden te lopen

Het baasje had nog een hond die erg actief was, dat heeft de golden retriever erg geholpen.
Mensen konden niet geloven dat dit dezelfde hond was, nadat hij al 31 kg was kwijtgeraakt.

Hij kon eindelijk alles doen wat hij wou. Na een jaar heeft hij eindelijk het doel behaald van 34 kg. Nu was het de hoogste tijd dat het baasje en de hond de leukste avonturen gingen beleven.

Op het einde zie je hoe de hond zijn diploma haalt voor het zijn van een hulp hond.

2. Een hond laten afvallen is dus mogelijk

Is jouw hond ook te zwaar? Bovenstaande video laat zien – weliswaar extreem – laat zien dat het mogelijk is.

Overgewicht van je viervoeter kan veel gezondsheids problemen met zich mee gaan brengen. In Nederland is ruim 40% van de honden te zwaar en hebben teveel kilo’s. Hieronder geven wij 5 tips die helpen je hond te laten afvallen.

3. Bewegen is gezond voor mens en dier

Het is algemeen bekend dat voeding belangrijk onderdeel is om je je gewicht te beheersen, maar ook het bewegen. Naast wandelen zijn er meerdere mogelijk om samen met je hond plezier te hebben. Hieronder 5 mogelijkheden:

 1. Wandelen: De gedacht is dat een lange wandeling helpt, maar beter is om meerdere korte wandelingen. Zo voorkom je overbelasting van de gewrichten van de hond. Lees ook onze tips over honden uitlaten.
 2. Fietsen: Een hond vindt het erg fijn om naast je mee te hardlopen, maar doet dit niet te snel. Probeer een balans te vinden tussen ‘lopen’ en ‘rennen’. Laat het een ‘draf’ snelheid waarbij de gewrichten ook niet teveel belast worden. Pas op: tot 20 graden is dit een goede activiteit, daarboven is het te warm
 3. Hardlopen: als je wekelijks lekker gaat hardlopen, neem je hond eens mee! Neem daarbij een waterfles mee, want ook een hond krijgt dorst van inspanning. Net als bij fietsen: niet boven de 20 graden gaan hardlopen
 4. Zwemmen: Dit is niet altijd mogelijk, maar o zo gezond voor je hond! De hond is lekker actief bezig en er worden veel calorieën verbrand. En: de gewrichten worden minimaal belast.
 5. Spelen: Een hond wil – zeker als ze jong zijn – graag spelen. Afhankelijk van het ras, kun je ze een bal laten apporteren tijdens het uitlaten.

3.1 Wees nauwkeurig bij je hond laten afvallen

Als honden bezitter ben je verantwoordelijk voor je viervoeter en moet er voor zorgen dat je hond laten afvallen op de juiste manier gebeurd. Het is belangrijk om secuur en nauwkeurig dit in de gaten te houden. Als je bovenstaande tips uitvoert, is het verstandig je hond tijdens de gewichtsstrijd regelmatig te controleren. Denk aan

 • Weeg de porties voedsel af; niet zomaar de bak volgooien dus
 • Spreid de eetmomenten; drie tot vier keer (ipv normaal twee keer)
 • Weeg wekelijks je hond
 • Stop met geven van tussendoortjes
 • Let op dat je hond genoeg water drinkt; is de waterbak altijd gevuld?

Een hond laten afvallen is prima mogelijk. Voeding en beweging zijn daarin essentieel. Met bovenstaande bewegings tips profiteer zowel mens als dier!

Klantenbeoordeling 8,4

De beste en goedkoopste hondenverzekering

 • Alle hondenrassen welkom
 • 4 pakketten met oplopende vergoeding en dekking
 • Basispakket: consult, diagnostiek, operaties, bijzonderlijk behandelingen, medicijnen
 • Identificatiechip plaatsen inbegrepen
 • Aanvullende verzekeringen mogelijk (chemo, reisverzekering)
 • Direct online afsluitbaar, 14 dagen bedenktijd
 • 92% van de klanten beveelt hun aan
logo online honden speciaalzaak

Pin It on Pinterest

Share This