Honden voer, wat heeft je hond nodig? In de video in artikel krijg je te zien hoe een groep honden voer krijt. Meerdere honden krijgen elk een bak met voer, maar het is nog een klus om te zorgen dat elke hond zijn eigen voerbak krijgt. Bekijk de video en zie hoe ze het er vanaf brengen. Uiteindelijk allemaal blije honden. In dit artikel gaan we dieper in op hetgeen wat te zien is in de video, en meer praktische informatie over honden voer in het algemeen waar je op moet letten.

1. Hondenvoeding kiezen..

Honden voeding kiezen lijkt heel eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken als je je hond wilt voorzien van goede en gezonde voeding.

Iedere rashond is anders, qua ras, qua karakter, qua gewicht, leeftijd en ga zo maar door. We hebben niets voor niets een overzicht gemaakt van alle hondensoorten (rasgroepen) en de populairste hondenrassen hebben we beschreven.

Daarom is het van belang naar een aantal aspecten te kijken als je hondenvoer gaat kiezen en daar gaan we nu dieper op in.

2. Soorten en maten honden voer

Het is bij een hond belangrijk dat hij de juiste voeding binnenkrijgt. Stel je hond eet te snel dan is dat niet goed. Van belang is daarbij is dat ze rustig eten en ook niet te snel eten.

Je hebt hondenvoer echt in allerlei soorten en maten. Speciaal voor als een hond op dieet moet, of voor een pup of juist een senior hond, alles is  mogelijk! Daarom is het goed dat je je gaat verdiepen in welke soorten hondenvoer er zoal zijn.

3. Een graanveld in een blik honden voer

Heb je wel eens gelezen welke ingrediënten er in honden voeding aanwezig is? Lees het etiket maar eens op een blik hondenvoer, voer uit het vriesvak of een zak met verse hondenvoeding.

Zeer vaak blijkt bijvoorbeeld graan het hoofdingrediënt in hondenvoeding te zijn. Dat is opvallend toch, omdat honden van nature echte carnivoren zijn, vleeseters dus.

70% van de voeding kan bestaan uit graan

Hun gebitten en spijsvertering is er helemaal op gebouw om op vlees te kauwen! De grote hoeveelheden graan, soms wel 70% van de diervoeding, kan leiden tot huidirritaties, ruwe vacht en slechte ontlasting van uw huisdier.

Gezonde en gebalanceerde hondenvoeding kan hier dus uitkomst bij bieden! We zetten de soorten voer op een rij!

3.1 Droogvoer

Droogvoer, het gaat dan om hondenbrokken. Het zorgt ervoor dat een hond goed kan kauwen. Tandplak kan zo voorkomen worden.

Dankzij hondenbrokken hebben honden langer een verzadigd gevoel en zullen ze minder snel honger hebben en schooien om eten.

3.2 Natvoer

Dit is speciaal voer wat erg veel vocht bevat. Als een hond weinig water drinkt is natvoer juist een aanrader voor je hond.

Gedurende de zomermaanden krijgen veel honden juist natvoer zodat ze dan genoeg vocht binnen krijgen. Je hebt diverse smaken, meer dan genoeg, zo is er voor iedere hond een geschikte smaak te vinden. Het is het beste om je hond complete voeding aan te bieden.

Voordat we verder gaan: geniet van eerst van onderstaande video!

4. Tips voor het kiezen van honden voer

Als je op zoek bent naar de juiste voeding voor je hond, dan is het van belang dat je weet waar je op moet letten. Iedere hond moet namelijk dagelijks de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, zoals vitaminen, mineralen en vetten.

Het zou kunnen zijn dat de voeding van je hond niet compleet is, je hond krijgt dan niet alles genoeg binnen en dan kan dat zorgen voor problemen met de gezondheid.

De hond kan dan jeuk krijgen of last van haaruitval en dat kan een allergie zijn bijvoorbeeld, dit moet dan altijd uit worden gezocht. Er zijn namelijk honden die niet tegen rund kunnen of tegen kip of een ander ingrediënt in honden voer.

4.1 Hypoallergeen en graanvrij honden voer

Een voedselallergie kan bij honden en bij mensen voorkomen. Je hebt dan speciale voeding voor je hond nodig. Je kunt een allergie herkennen aan bijvoorbeeld jeuk en braken, krabben, schilfers, etc.

Je hebt dan speciaal honden voer, namelijk hypoallergeen voer en dat is dan speciaal ontwikkeld wanneer dat je hond een allergische reactie heeft.

4.2 Biologisch en natuurlijk honden voer

Je hebt natuurlijk hondenvoer en dat is voer wat alleen bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Je hebt dan dus niet te maken met smaakstoffen, geurstoffen, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Klantenbeoordeling 8,4

De beste en goedkoopste hondenverzekering

  • Alle hondenrassen welkom
  • 4 pakketten met oplopende vergoeding en dekking
  • Basispakket: consult, diagnostiek, operaties, bijzonderlijk behandelingen, medicijnen
  • Identificatiechip plaatsen inbegrepen
  • Aanvullende verzekeringen mogelijk (chemo, reisverzekering)
  • Direct online afsluitbaar, 14 dagen bedenktijd
  • 92% van de klanten beveelt hun aan
logo online honden speciaalzaak

Pin It on Pinterest

Share This