Ik ontmoette Sofi de eerste keer toen ik de opvang van Save a Greek Stray bezocht. Ik voel me er nu zo slecht over, maar de eerste gedachte die bij me opkwam toen ik haar zag, was: “Oh nee. Weer een hond die zijn hele leven hier zal doorbrengen.

Ze is waarschijnlijk ziek geweest toen ze een puppy was waardoor ze nu op deze manier loopt. Daarnaast is ze nog minder “acceptabel” omdat ze een volwassen, zwart gemixte hondenras is. Maar er was iets met haar … Sofi viel en stond weer op, en dan weer vallen en weer opstaan, opnieuw en opnieuw … alsof er niets was gebeurd. Ze heeft een groot hart, met veel doorzettingsvermogen, liefde voor mensen, voor honden en liefde voor het leven.

Ik heb haar video gedeeld en heb gewacht, hopend op iemand die voorbij haar kleur en haar medische problemen keek. En onder alle liefhebbende mensen die ernaar keken en de video deelden en de kracht en vriendelijkheid van Sofi bewonderden, was er een vrouw die iets meer deed. Marcia is Nederlands en zag Sofi als de perfecte metgezel voor haar, haar man, hun drie geweldige kinderen en hun twee reddingshonden. We informeren haar over de toestand van Sofi en het dagelijks leven, en ze stuurden ons foto’s van het nieuwe leven dat Sofi op 2500 kilometer afstand in Nederland wachtte. We zagen haar toekomstige speelkameraadjes, de leden van haar nieuwe familie, haar nieuwe thuis, haar gloednieuwe bed met haar naam erop geschreven, haar nieuwe leven – een leven dat we ons nooit konden voorstellen dat er op een hond als Sofi zat te wachten.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe dit afloopt.

Pin It on Pinterest

Share This