Honden film, waar denk je dan aan? Er zijn namelijk tientallen honden films gemaakt en dan is het soms wel eens lastig om een keuze te maken wat jouw favoriet is. Daarom hebben wij een honden film top 10 gemaakt en van elke film delen we onze mening. Zo heb je weer wat inspiratie als je een leuke film zoekt en zo kun je ook je eigen top 10 maken. Ben je er klaar voor? Wij wel dus veel lees en kijk plezier!

1. Mooiste honden film, kan niet kiezen!

Het is lastig om zomaar aan te geven welke honden film het beste of mooiste is. Veel films hebben een eigen verhaal en dan is het lastig om te oordelen.

Gelukkig mag je zoveel honden films mooi vinden als je maar wil! Ga er daarom lekker voor zitten om eens na te gaan welke films jou aanspreken en dan kun je een leuke lijst samenstellen van welke honden films jij de komende tijd gaat kijken.

Kom je een Duitse herder tegen of toch andere soorten hondenrassen? Ontdek het zelf maar eens…

2. Onze honden films top 10

Als het hele gezin gek is op honden, dan is het een aanrader om met zijn allen naar de mooiste honden film te kijken, maar welke is dat voor iedereen?

We hebben een honden films top 10 samengesteld en als je alle films hebt bekeken dan kun je zelf beoordelen wat jij de mooiste film vindt. In de honden films komen veel honden soorten voor, kom snel een kijkje nemen welke dat zijn!

2.1 De avonturen van Milo & Otis

Een echte aanrader is de film: De avonturen van Milo & Otis. Dit is een film met als genre familie en avontuur, dus zeker een aanrader om met het hele gezin te kijken. Het is al een wat oudere film. De film is namelijk voor het eerst verschenen in 1986. In totaal heb je anderhalf uur kijk plezier met deze film.

Natuurlijk ben je benieuwd waar het over gaat en dat vertellen we je dan ook! Het is eigenlijk een live-action familiefilm en het verhaal wordt verteld door Dudley Moore en hij volgt Milo en dat is de oranje tabby kat, en Otis, de mopshond. Beide dieren zijn opgegroeid op een familieboerderij met veel andere dieren samen.

Doordat de twee dieren zo nieuwsgierigheid zijn gaan ze op pad maar dat brengt ze op een dwaalspoor en ze raken gescheiden van elkaar.

Ze gaan gedurende de film weer op zoek naar elkaar en daarbij moeten ze gevaarlijke terreinen trotseren. Ze ontmoeten onderweg veel andere dieren en dit is dan ook echt een mooie film maar ook spannend, echt wat voor het hele gezin als je dol bent op honden en katten.

2.2 Benji

Op de tweede plaats staat de film Benji. Ook dit is weer een echte familiefilm en duurt ook anderhalf uur. Heerlijk een avondje met het gezin een film kijken uit de jaren 1974. Benji is een ruige zwerver en gedurende de film wordt hij gevolgd. Hij brengt zijn dagen door in een stadje in Texas en hij kan alleen maar overleven dankzij de aalmoezen van de plaatselijke bevolking.

Het is een zwerver die in een verlaten huis woont, maar dat wil niet zeggen dat hij niet geliefd is.

Hij heeft namelijk alle harten van de inwoners van het stadje gestolen. Het wordt ook erg spannend gedurende deze film want ineens worden twee kinderen waar Benji erg dol op is ontvoerd. Ze worden ergens vastgehouden en er wordt ook nog losgeld gevraagd.

Na lang zoeken komen de ouders en de politie er niet uit want het spoor loopt dood. Benji gaat ze helpen en gaat ze redden. Tijdens zijn zoektocht komt Benji zelf zijn liefde tegen.  

Deze honden film is echt een aanrader om met het hele gezin te kijken, spannend, avontuur en een mooi einde, vol liefde, daar wil toch iedereen van genieten en zeker op een koude winteravond en dan lekker knus op de bank met een dekentje misschien wel! Te vinden op Netflix!

2.3 Homeward Bound: The Incredible Journey

Een andere honden film welke zeker een aanrader is, is Homeward Bound: The Incredible Journey. Het genre is gericht op avontuur en familie en de film komt uit 1996. Ook deze film duurt ongeveer anderhalf uur en kan weer met de hele familie worden gekeken.

Er wordt een jonge Amerikaanse Bulldog gered en deze krijgt de naam Chance (Michael J. Fox). De hond is zeer welkom bij Bob, Laura, Peter, Hope, en Jamie. Het gezin zou nu compleet zijn met een Golden Retriever en een Himalaya kat. Het gezin en de dieren gaan allemaal samen logeren op de ranch van een vriend terwijl de familie op vakantie gaat in San Francisco.

Maar het loopt anders dan verwacht. Ze hebben het idee dat ze achter worden gelaten en daarom besluiten ze als groep de weg naar huis (dus naar hun mensen, gezin) te zoeken.

Alle dieren komen samen terecht in de ruige wildernis van de Sierra Nevada Mountains. Ze moeten er veel aan doen en sterk zijn om het allemaal te overleven en om goed voor elkaar te zorgen.

2.4 101 Dalmatiërs

Wie kent de 101 Dalmatiërs nou niet? Dit moet dan ook wel een honden film zijn die de top 10 staat van jong en oud! Veel mensen zijn er een  groot fan van en er zijn meerdere delen uitgebracht. Het is dan ook een film voor het hele gezin en bevat veel komische momenten.

Het is een film die komt uit 1996 en duurt een uur en 45 minuten. Veel kinderen houden van kleine honden, en dan is dit zeker een aanrader, want het draait allemaal om de puppy’s. Het begint allemaal op het moment dat Pongo’s baasje Roger het baasje van Perdita, Anita, ontmoet. Ze zijn verliefd op elkaar en de mensen zijn verliefd op elkaar, maar ook de honden vinden elkaar wel erg leuk!

Na verloop van tijd krijgen Pongo en Perdita een nestje puppy’s en dan wordt het erg spannend want Anita’s oude klasgenoot Cruella De Vil wil iedere puppy voor zichzelf kopen. Het aanbod van Cruella wordt door Roger afgeslagen en dan begint het spel.

Cruella laat het er niet bij zitten en ze huurt twee criminele broers in zodat zij de honden gaan stelen, zij wil immers een bontjas maken. Gedurende de hele film ga jij de bende volgen als ze te ontsnappen aan Cruella’s pogingen. Het loopt natuurlijk allemaal goed af, maar het is wel een film vol met spanning en avontuur.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

2.5. Beethoven

Een andere hele bekende honden film is toch wel Beethoven, ook van deze film zijn er meerdere delen verschenen, welke allemaal een erg groot succes zijn. Ook dit is weer een andere familiefilm en ook volop komedie. Het is een film uit 1992 en duur ongeveer anderhalf uur. Het draait bij deze film allemaal op de Sint Bernard, daar is toch iedereen dol op?

Een reusachtige, beminnelijke, kwijlerige hond die de harten van veel mensen weet te stelen. Het begint allemaal als het nog een schattige Sint-Bernardspuppy is en die wordt dan gestolen uit een dierenwinkel. De pup slaagt erin zich te bevrijden van de criminelen en komt dan terecht op de stoep van de familie Newton.

Maar de man des huizes, George Newton (Charles Grodin) ziet het even niet zo zitten en is niet zo happig om een hond in huis te nemen. Maar dat zal snel veranderen, want zijn vrouw Alice en zijn kinderen Ryce, Ted, en Emily zullen hem toch echt wel overtuigen dat de hond bij hen hoort en het lukt ze.

Al vanaf dag één is Beethoven een geliefd lid van het gezin. Maar bij George duurt het toch even, met alle gevolgen van dien.

Het wordt allemaal wel erg spannend op het moment dat een dierenarts een gruwelijk plan heeft en uit gaat voeren. Hij wil Beethoven namelijk stelen voor een dodelijk experiment.

Maar al snel komen ze er achter dat de dierenarts wrede experimenten uit heeft gevoerd op veel honden. Maar hoe kunnen zij de zaak en Beethoven redden? Het lukt uiteindelijk wel, maar dit wordt wel heel spannend!

2.6 De vos en de hond

Een andere honden film die in de top 10 hoort is de film genaamd de vos en de hond. De film is uitgebracht in 1997 en duurt ook anderhalf uur. Het genre is familie en komedie, dus als je graag met het hele gezin een film wil kijken en veel wil lachen dan kan deze honden film wel eens een aanrader zijn.

Het is echt een Walt Disney klassieker  die je door veel mensen wordt aanbevolen. De film vertelt het verhaal van een kleine geredde vos, hij heeft de naam Tod gekregen. De andere hoofdrol wordt gespeeld door Copper, een jachthond, en het zijn dikke vriendjes.

De hond Copper is eigendom van de jager en hij wordt dan ook opgevoed en getraind als echte jachthond. Maar na een tijdje worden het vijanden van elkaar en dan gaat Copper op Tod jagen.

Maar hoe kan dat nu verder gaan? Hun vriendschap zal toch de redding worden van Tod! De film geeft een duidelijke boodschap mee aan de kijkers en dat is dat samenleven niet altijd zo eenvoudig is.

2.7 Marley & Me

Nog een favoriete honden film is Marley & Me. Dit is een film uit het jaar 2008 en duurt bijna twee uur, lekker een avondvullend programma! Het draait allemaal om familie en komedie dus dat gaat een mooie avond worden! De film is dan ook gebaseerd op een boek van John Grogan en het verhaal gaat over Jenny (Jennifer Aniston) en John (Owen Wilson) en zij worden voor een periode van 13 jaar gevolgd.

Ze zijn pas getrouwd en ze nemen snel een gele schattige labrador mee naar huis, maar deze is wel erg nerveus.

De hond heeft de naam Marley gekregen en vernield dan ook erg veel en zorgt voor veel stress momenten, maar toch is hij een onderdeel van de familie. Een hond is een goede vriend, een deel van het gezin en dat is wat deze film echt heel mooi laat zien!  

2.8 Lady and the Tramp

De honden film Lady and the Tramp is een oude film, uit het jaar 1955 en is een echte familiefilm/komedie. Het draait bij deze film allemaal om Lady. Lady is een verwende cocker spaniël en ze voelt zich ontheemd als haar baasjes een baby krijgen.

Ze belandt uiteindelijk op straat en dan komt ze de zwerfhond Tramp tegen waar ze mee bevriend raakt. Hij is haar beschermer, ze zijn toch wel erg verschillend, maar toch komt er wat romantiek naar voren en hoe zal dat dan verder samen gaan? Als je het wil weten dan moet je gewone zelf deze film kijken, zeker een aanrader.

2.9  Air Bud

Als je dol bent op een Golden Retriever, dan wil jij deze film echt niet missen. Inmiddels zijn er al meerdere delen verschenen die allemaal de moeite waard zijn om te bekijken. Het is een echte familiefilm, vol komische momenten en duurt ongeveer anderhalf uur. Lekker een avondje een film uit 1997 kijken, meer dan de moeite waard!

Het begint allemaal met Josh, een jonge jongen die moet verhuizen naar een klein stadje in Washington. Hij heeft recent zijn vader verloren en in de stad is alles voor hem nieuw. Hij vindt het moeilijk om erbij te horen en om contact te leggen. Maar toch is hij wel erg dol op basketbal, alleen is hij erg verlegen om te vragen of dat hij bij het basketbalteam van zijn school mag komen.

Maar daar gaat snel verandering in komen als hij in contact komt met de zwerf Golden Retriever die hij Buddy noemt. Buddy is ook een geweldige basketballer. Samen vormen ze een team en ze noemen zichzelf Team Mascotte met Buddy als mascotte natuurlijk!

Al snel worden Josh en Buddy de sterren van de halftime show en ze komen ook al volop in de media, iedereen wil wat over hen te weten komen. De voormalige eigenaar van Buddy ziet het ook en hij wil zijn hond terug. Zou Josh nu zijn trouwe maatje kwijtraken?

2.10  Scooby-Doo: The Movie

De laatste honden film die we onder de aandacht brengen is Scooby-Doo: The Movie. Een film uit 2002, een mooie familie film vol komedie, duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze film komen Fred, Daphne, Velma, Shaggy en Scooby terug.

Dit is precies twee jaar nadat Mystery Inc. op een slechte dag is opgeheven. Het gevolg is dat de bende individueel op wordt geroepen naar een vakantiebestemming genaamd Spooky Island.

Maar het wordt erg spannend want de bende weet zelf niet dat de anderen ook uit zijn genodigd en ze zijn dan ook niet zo blij dat ze elkaar treffen. Ze komen er toch al snel achter dat de jonge bezoekers op ongewone wijze worden beïnvloed. Ze merken al snel dat ze elkaar toch nodig hebben…

Het Grote PuppyBoek

Wil jij van je pup een lieve gehoorzame hond maken?

Jouw puppy krijgt een goede opvoeding met dit handboek!

 • Complete handleiding om jouw gewenste puppy aan te schaffen
 • Krijg een geweldige band met je viervoeter
 • Inzicht in de groeifasen en bijbehorend (on)gewenst gedrag
 • Ontdek hoe je je huis voorbereidt op de komst van je pup
 • Leer de snelste methode om je pup volledig zindelijk te maken.

Ik wil nu het eBook kopenDirect toegang 

Het grote puppy boek

 • Zo ziet de pup de wereld
 • Van puppy tot volwassen hond
 • Je pup zindelijk maken
 • Krachtige socialisatie tips
 • Dagelijkse verzorging en aanraken
 • Belangrijke commando’s en goede manieren aanleren
 • Leren alleen zijn zonder blaffen e/o knagen
 • Puppy’s laten leren op 2 fraaie manieren

Ik wil het eBook kopenDirect toegang 

 

 • Ervaren auteur met 25 jaar ervaring met opvoeden en trainen van (jonge) honden
 • Boek kost geen €37 euro, maar (tijdelijk) €27 euro
 • Gratis 3 bonussen (waarde: €29,97)
 • Bonus1: Zo Denkt Een Hond
 • Bonus2: Mijn Hond is Ziek!
 • Bonus3: Levenslange updates
 • Tientallen positieve recensies, ook van fokkers
 • 60 dagen niet goed geld terug garantie

Ik wil het eBook kopenDirect toegang 

 

Pin It on Pinterest

Share This