Als je een hond hebt moet je weten welke voedingsmiddelen giftig voor honden zijn. Zo kun je namelijk voorkomen dat zij er ziek van worden. Daarom is er een overzicht voor je gemaakt middels dit artikel zodat je weet wat je je hond echt niet moet geven. Je hond heeft gezonde hondenvoeding nodig!

1. Etenswaren giftig voor honden, welke?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen heel giftig voor honden, ook in een kleine hoeveelheid is het giftig.

Maar waar gaat het dan om? We noemen een aantal voorbeelden die niet altijd bekend zijn:

 • Rozijnen, erg giftig voor honden en je moet ze dan ook echt niet aan hen geven en zorgen dat ze er naar bij kunnen als je niet thuis bent. Als een hond het toch binnen heeft gekregen dan kunnen ze diarree krijgen, zich lusteloos voelen of braken.
 • Druiven zijn ook erg giftig, ook gedroogde druiven mag een hond niet hebben. Als je denkt dat je hond er een paar op heeft meld het dan bij de dierenarts.
 • Uien, erg giftig voor honden en zitten vaak in menselijke etenswaren verwerkt. Dus geef het nooit aan je hond!
 • Knoflook, er zit hier een stof in die schade aan de rode bloedcellen kan veroorzaken. Geef het dus NIET aan de hond. Heeft de hond het toch op? Dan kan de hond hijgen, braken en zich zwak voelen en ga dan dierenarts naar de dierenarts.

Buiten moet je ook goed opletten dat een hond geen eikels eet, ook deze zijn eveneens giftig!

Rozijnen en druiven zijn erg giftig voor honden

2. Nog meer schadelijke voedingsmiddelen

Er is nog meer giftig voor honden, denk aan koffie, thee, chocolade, alcohol en walnoten. Brooddeeg en xylitol (wat in pindakaas en kauwgom zit) is ook erg giftig voor honden.

Er zijn ook bepaalde plantensoorten giftig voor honden zoals rabarber, aardappelbladeren en stengels en tomatenbladeren en stengels. Maar ook appelpitten, perzikpitten en abrikozenpitten zijn giftig voor honden.

3. Meer over voedingsmiddelen die giftig voor honden zijn

Zoals net al aangegeven is chocolade giftig voor honden. Er zit namelijk een chemische stof in en daar zit theobromine in, en dat is erg giftig en zeker voor hele kleine honden.

Dan nog even terugkomend op de uien en knoflook. Dit zit vaak in de ovenschotel verwerkt en veel mensen denken er goed aan te doen honden een restje te geven van het avondeten. Niet doen, want vaak zit er ui of knoflook in en dat is gevaarlijk voor je honden. Het kan zorgen voor bloedarmoede en ademhalingsproblemen.

Alcohol is voor mensen schadelijk maar voor honden zeker. Het heeft een flinke impact op de organen van de honden.

4. Mag je hond suiker?

Het is niet verstandig om je hond suiker, snoep of kauwgom te geven. Het kan grote gevolgen hebben en is het giftig voor honden. Het kan zorgen voor blindheid of diabetes.

Citrusvruchten mag een hond ook niet hebben en ander fruit met pitjes ook niet. Sowieso kunnen pitjes zorgen voor verstikking en dat moet altijd voorkomen worden dus geef het de hond niet!

Geef een hond wat hij wel mag hebben want er zijn genoeg groenten wel gezond voor honden!

Klantenbeoordeling 9/10

De specialist in diergeneesmiddelen

 • Deskundigheid van een dierenarts voor een online prijs
 • Geschikt voor puppy’s en volwassen honden
 • Meer dan 700 soorten medicijnen voor jouw hond voor:
  • Blaas, lever, nieren en hart
  • Gebit, huid en vachtverzorging
  • Gedrag, angst en luchtwegen
  • Gewrichten, ogen, oren, maag en darm
 • Nieuw: hondenvoer en snacks
 • 96% van de klanten beveelt hun aan
dierenapotheek - vertical

Pin It on Pinterest

Share This