Je wil je hond graag verwennen met hondensnacks, maar welke kies je dan? Er is echt veel te koop en daarom is het goed dat je je daar eens in gaat verdiepen. Misschien houd je hond van variatie, maar niet iedere hond kan hier tegen. Daarom moet je goed kijken naar wat er voor jouw hond geschikt is. Een hond kan een allergie hebben, daarvan kan hij erge jeuk krijgen.

1. Hondensnacks goed voor gebit

Het is voor een hond goed dat hij kan kauwen. Met name honden die vers vlees te eten krijgen misschien het kauwen op de brokken. Een hond moet daarom wel wat krijgen om te kauwen, zodat tandplak verwijderd kan worden.

Het is goed om je hond iedere dag even te laten kauwen. Het kan een snack zijn die hij in een keer op kan eten, maar je hebt ook snacks waar ze echt lang op kunnen kauwen. Deze kun je dan even geven en dan weer wegleggen.  

2. Gezonde hondensnacks kiezen

Veel groenten zijn gezond voor honden, maar welke hondensnacks zijn er gezond? Als je een gezonde hondensnack kiest, dan bevat deze natuurlijke ingrediënten en deze moeten dan ook vrij zijn van genetisch gemanipuleerde stoffen.

Je moet weten wat je je hond geeft, zodat de hond er geen last van kan krijgen.

3. Hond met allergie? Let op welke hondensnacks je geeft!

Wanneer dat een hond ergens allergisch voor is, kan hij jeuk krijgen aan de huid en dan ook alles kapot krabben. De hond kan er ook continu aan blijven likken en dan kan er zelfs een hotspot ontstaan.  

Sommige mensen zien groenten en fruit ook als een hondensnack. Dan is het wel fijn om te weten wat je je hond daarvan mag geven. Honden mogen bijvoorbeeld appel, banaan, komkommer, meloen en wortel.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

4. Hypoallergene hondensnacks

Je hebt honden die (over)gevoelig zijn voor sommige ingrediënten en dan denk je misschien als baasje dat je je hond niets kunt geven, maar gelukkig kan dat wel.

Het gaat er om dat jij er achter komt waar je hond overgevoelig op reageert en dan moet je naar de ingrediënten van de snack kijken voor je hond of het daar niet in zit. Als dat niet zo is dan kun je de hond met deze snack verwennen.

5. Verantwoorde hondensnacks en de voordelen  

Als je je hond graag wil verwennen, dan kan dat met een verantwoorde hondensnack, wat zijn dan de voordelen?

 • Een snack is gezond voor het gebit van je hond. Een hond kan geen tanden poetsen, net als wij mensen doen. Daarom is een snack goed dat de tandplak toch verwijderd kan worden. Een hond kan middels een snack zijn gebit reinigen en het tandvlees op deze manier als het ware masseren.
 • Een hond die mag kauwen wordt gezien als een gelukkige hond. Er komt dan een stofje vrij in de hersenen en dat is endorfine. Dit noemen sommige mensen ook wel het gelukshormoon en dat werkt ook nog eens stress verlagend. Het ontspant ook en de hond zal zich gelukkiger voelen.  
 • Als een hond een snack krijgt waar hij lange tijd op kan kluiven, dan zal dat ook de verteringsenzymen activeren. De maaltijd kan de hond zo dan ook beter verteren.  
 • Als je je hond laat snacken dan verbetert het ook de band tussen het baasje en de hond. Je bent je hond dan aan het belonen en dat vindt de hond uiteraard erg fijn. Je laat zien dat je de hond erg waardeert.

Klantenbeoordeling 9/10

De specialist in diergeneesmiddelen

 • Deskundigheid van een dierenarts voor een online prijs
 • Geschikt voor puppy’s en volwassen honden
 • Meer dan 700 soorten medicijnen voor jouw hond voor:
  • Blaas, lever, nieren en hart
  • Gebit, huid en vachtverzorging
  • Gedrag, angst en luchtwegen
  • Gewrichten, ogen, oren, maag en darm
 • Nieuw: hondenvoer en snacks
 • 96% van de klanten beveelt hun aan
dierenapotheek - vertical

Pin It on Pinterest

Share This