Wil je graag zelf hondenkoekjes bakken? Dit kan zeker, maar lust je hond het ook? Dit is het proberen waard. Ga daarom eens kijken hoe het in zijn werk gaat en dan kun je je viervoeter zeker verrassen.

1. Beloon je hond met zelfgemaakte hondenkoekjes

Wil jij weten wat jij de hond geeft als jij hem beloont? Of heeft jouw hond een bepaalde allergie waardoor hij niet de koekjes mag eten, die je online kunt bestellen?

Ga zelf aan de slag en maak een lekkere versnapering voor hem die hij verdraagt, waar hij niet ziek van wordt. En om er zelf verzekerd van te zijn dat hij geen verkeerde stoffen binnenkrijgt ook al kan hij alles eten zonder ziek te worden.

1.1 Inhoud van de hondenkoekjes

Op de verpakkingen van hondenvoer en beloningskoekjes moet staan welke ingrediënten er zijn gebruikt. Weet jij echter wat het allemaal is? Daarom kun je jouw hond koekjes van eigen “deeg” geven.

Er staan verschillende recepten online die je kunt proberen. Welke vindt jouw hond het lekkerst? Welke koekjes vind jij oké voor jouw hond? Het is even wat meer werk dan een zakje koekjes (online) kopen bij de dierenspeciaalzaak of in de supermarkt, maar je weet dan wel precies wat je hem geeft.

Let op: Hondenvoer en hondenkoekjes die je kant en klaar koopt staan onder toezicht en er worden geen verboden stoffen in verwerkt.

1.2 Zelf maken of kant en klaar kopen?

Beter nog in sommige producten zitten zelfs belangrijke voedingsstoffen, die de hond voor zijn gezondheid nodig heeft, die je er zelf moeilijk in kunt verwerken.

Het is en blijft een moeilijke afweging wat het beste is, zelf maken of kant en klaar bestellen. Echter als je het ook een leuke activiteit vindt zelf te bakken, dan houdt niets je tegen om je Beagle eens te verrassen.

2. Zelf hondenkoekjes bakken omdat je het leuk vindt

Zoals gezegd is het hondenvoer en zijn de hondenkoekjes verantwoord om te gebruiken en hoef je niet perse zelf aan de slag. Maar als je je Labradoodle graag wil belonen kan dat dus wel! Sommigen vinden het echter een leuke bezigheid om zelf te bakken. Het zal zeker niet goedkoper en gemakkelijker zijn.

Kant en klaar bestellen, hetgeen er op de markt is, is een stuk eenvoudiger. Voor diegenen die er plezier aan beleven of samen met de kinderen graag bakken staan er online verschillende recepten. Je kunt denken aan koekjes met tonijn of kippengehakt bijvoorbeeld.

Daarom kun je jouw hond koekjes van eigen “deeg” geven.

2.1 Gezondheid is en blijft belangrijk voor je hond

Wat zal je hond smullen! Je kunt er ook voor kiezen om recepten zonder vlees of vis te bakken. Ook recepten voor honden die graag snacken en te zwaar zijn vind je de juiste recepten online.

De gezondheid van jouw hond is belangrijk. Door hem het juiste voer en de juiste beloningen te geven draag jij daar een belangrijk steentje aan bij.

3. Wat is voor jou de reden om zelf hondenkoekjes te bakken?

  • Je hebt een kieskeurige hond die de koekjes uit de winkel niet lust.
  • Je hebt een hond met een allergie en wilt hem toch zo af en toe belonen met wat extra’s.
  • Je wilt graag precies weten wat je aan de hond geeft en zelf de ingrediënten bepalen.
  • Je vindt de kant en klaar koekjes te duur. Overweging: ben je veel goedkoper uit als je kiest om de koekjes zelf te bakken, denk aan de tijd die je er insteekt en het energieverbruik van de oven?
  • Je vindt het leuk om zelf te bakken, het is tevens een gezellige activiteit die je samen met de kinderen kunt doen.

Een Labrador Retriever werkt graag voor je, en dan is het leuk als je je hond wat vaker kunt belonen. Je moet goed kijken of je hond geen allergie heeft want daar is de labrador wel wat gevoeliger voor.

De Labrador Retriever, is een van de populairste hondenrassen. Het is een enthousiast hondensoort dat goed luistert en van beweging en uitdaging houdt.

Omdat het een hond is met veel energie, is het belangrijk om deze hond een duidelijk opvoeding te geven. Wij hebben een (digitaal) handboek gevonden die ontzettend veel praktisch informatie en tips geeft hoe je er een geweldige hond van kan maken!

Dit complete handboek, waarvan al meer dan 2000 exemplaren van zijn verkocht, kan je direct downloaden!

Pin It on Pinterest

Share This