Je vraagt je af, waarom gaat mijn hond liggen? Dit kan verschillende redenen hebben. Krijg je hond een commando? Is de hond moe? Heeft de hond pijn? Er zijn meerdere redenen dus waarom dat het zo kan zijn. Vraag je per situatie af, waarom gaat je hond liggen. Het is namelijk per situatie anders wat er gaande is en waarom de hond die keuze maakt. Daar leggen we je hier wat meer over uit.

1. Waarom gaat mijn hond liggen?

Een hond gaat liggen als hij moe is, als hij gaat slapen, als hij pijn aan zijn gewrichten heeft, als jij hem het commando “lig” geeft. Veel redenen voor een hond om te gaan liggen. Een fijne en praktische plek is belangrijk. Een fijne plek voor de hond dient droog en zonder tocht te zijn. Een fijne plek voor jou is een plek waar hij niet in de weg ligt, niet voor de deur van de koelkast, niet op de mat bij de achterdeur, kortom niet op een plek waar veel huiselijk verkeer is.

2. Zorg voor een goede rust/slaapplek

Je kunt kiezen uit verschillende soorten honden(lig)bedden: een bank, een (orthopedisch) matras, een mat, een hondenmand, een kussen, een hondenbench met kussen. Let er bij jouw keuze op dat de ligplek niet van plaats verschuift. Gebeurt dat toch, gebruik antislip.

Naast de uitvoering en het materiaal zijn het schoonhouden (denk aan uitwasbaar dek) en de grootte belangrijk. De hond moet er languit in of op kunnen liggen voor optimaal comfort. Heeft een bank jouw voorkeur? Houd daarbij rekening met de leeftijd van de hond, kan hij er zelfstandig zonder problemen op gaan liggen, hoe is de instap?

3. Wil je hond liggen? Binnen of buiten?

Ligt jouw hond buiten kies dan voor een droge plek uit de wind en zorg ervoor dat hij niet op de tocht ligt. Een houten vlonder die een stukje hoger ligt dan de vloer zorgt ervoor dat hij droog ligt. Maak het hok in de winter winddicht of leg de hond ’s winters bij vorst en extreme weerssituaties binnen. Een grote hond zoals een Zwitserse witte herder wil misschien graag buiten liggen.

Kijk online naar de verschillende opties van slaapplekken voor de hond voor binnen en buiten. Overweeg de pelsbarn hondenmand die via ons met korting is aan te schaffen (zie ondner). Geef de oudere hond een orthopedisch kussen. Het is goed voor zijn gewrichten en hij kan beter opstaan.

Een kussen voor meer comfort en minder gewrichtklachten, dat gun jij hem toch ook? Orthopedische lig- en slaapplekken zijn er in verschillende uitvoeringen: als bank, mat of als matras. Het zijn prachtige en degelijke stevige kussens, die ook in jouw interieur passen.

Een kleine hond mag misschien op de bank liggen, zoals een Maltezer of een Kooikerhondje. Ben daarin wel consequent wanneer het wel/niet mag.  

4. Waar mag de hond liggen?

Vind jij het niet erg als de hond overal in huis gaat liggen, prima. Toch kan het prettig zijn als hij een vaste plek heeft om te gaan liggen of slapen als het erg druk wordt in huis. Je leert hem dat als puppy aan, bijvoorbeeld door het commando “plaats” aan te leren en hem vervolgens iets lekkers op die plek te geven. Misschien ben je met een bench begonnen.

Deze kun je ook voor de volwassen hond blijven gebruiken, mits de bench groot genoeg is uiteraard. Een bench zal voor de hond heel vertrouwd voelen als hij hiermee is opgegroeid (je hoeft hem niet dicht te doen).

Hij ligt er prima in eventueel met kussen of mat en wordt er niet gestoord. Zet de bench op een plek waar geen tocht is en waar deze niet in de weg staat. Een inklapbare bench kun je meenemen als je op vakantie gaat. 

Pelsbarn premium hondenbed

Pak de extra korting van 10%!

De droom van elke hond: een eigen plek gezellig naast jou!

 • Bescherm thuis je meubels tegen haren en voorkomt vieze poten op de bank
 • Werkt rustgevend voor je hond door de verhoogde rand
 • Was machine-vriendelijk: snel schoon
 • Verbetert de slaapkwaliteit van je hond (elk ras en leeftijd)
 • Hoogwaardige materialen (vegan), uniek ontwerp en Scandinavisch design

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting 

 

Pelsbarn en trustpilot -300

 • Hoes is 100% veganistische Viscose vezels en voelt extreem zacht aan als zijde.
 • Geen gewrichtsproblemen dankzij verhoogd ontwerp
 • Honden krijgen geen huidproblemen of oververhitting door de gebruikte luchtige stoffen
 • Hoes kan door 2 ritssluitingen snel verwijderd worden en kan in de wasmachine
 • Bodem van het Pelsbarn bed is verstevigde Oxford stof. Beschermd je hond tegen oneffen en gladde oppervlakten

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

Pelsbarn mand voorbeeld


Garanties

 • Houdt zijn vorm
 • Verwijderbare en wasbare hoezen
 • Hoogwaardige kwaliteit & bijtbestendig
 • Gemaakt van niet-toxische materialen
 • Ontwikkeld met Wakker Dier en per aankoop een gift aan het asiel

Acties:

 • Nu tijdelijk van €99 euro voor €74 euro!
 • Extra 10% korting als je besteld via onze site!

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

 

Pelsbarn mand wasmachine vriendelijk

 

Pin It on Pinterest

Share This