Kosten dierenarts, denk je dan aan hoge rekeningen? Je kent het vast wel, de rekeningen van de dierenarts. Als je een hond hebt dan moet je af en toe eens naar de dierenarts. De meeste hondeneigenaren gaan eens per jaar om te hond te laten enten en dan wordt de hond ook volledig nagekeken. Maar het kan ook zijn dat je tussendoor met je hond naar de dierenarts moet als hij ziek is bijvoorbeeld. Wat zijn nu gekke kosten van de dierenarts die hondeneigenaren zoal met elkaar delen? We geven je hier een antwoord op in dit artikel.

1. Wanneer met je hond naar de dierenarts?

Als je hond niet fit is dan kun je het soms even aankijken, maar als de hond niet wil eten en drinken, niet wil wandelen en spelen, dan moet je je toch eens afvragen wat er gaande is.

Een bezoekje aan de dierenarts kan dan wel eens noodzakelijk zijn. Ook wanneer de hond bijvoorbeeld moet overgeven en er zit bloed bij (of bij het plassen), dan moet je altijd naar een arts gaan.

Als de hond ineens lastig loopt (verstapt bijvoorbeeld) dan kun je het vaak een dagje of twee rustig aan doen maar gaat het dan niet beter dan moet je ook de dierenarts om advies vragen.

1.1 Dringende redenen om te gaan

Maar het kan ook dringend zijn zoals door bijtincidenten wanneer honden gevochten hebben of ineens niet meer op hun poten kunnen staan. Ziekte kan ook toeslaan, denk aan epilepsie hebben of een hoog drachtig teefje waarbij de bevalling niet door wil zetten.

Bij twijfel moet je altijd een dierenarts bellen bij zowel jonge als oudere honden.

2. Met spoed? Dan hoge kosten dierenarts

Als je je hond van pup af aan hebt is het fijn om je hond goed aan de dierenarts te laten wennen. Je kunt er zo voor zorgen dat de hond er ‘graag’ komt en geen stress heeft als je er ineens heen moet.

Heeft je hond er last van? Leest ons artikel – met een mooie video – 5 tips om je hond te ontspannen voor de dierenarts.

Laat de hond ook eens door anderen betasten, leer de hond een commando tandjes kijken, oren en ogen kijken etc. Als de hond dit goed kent dan is een bezoekje aan de dierenarts voor iedereen niet zo stressvol.

Soms kan het gebeuren dat je met grote spoed naar de dierenarts moet, bijvoorbeeld als de hond een open wond heeft, in een epileptische aanval blijft hangen, of als honden gevochten hebben. Twijfel nooit, bel de spoed arts en ga langs!

Zorg daarom ook altijd dat jij het telefoonnummer van de dierenarts in je telefoon hebt staan!

3. Voorbeelden gekke kosten dierenarts

Er zijn een aantal voorbeelden van gekke kosten bij de dierenarts die mensen hebben moeten betalen. We hebben op internet een fraai voorbeelden gevonden en hieronder een kort overzicht

 • Iemand moest met haar hond naar de dierenartsenpost. Na allerlei handelingen uitgevoerd te hebben bleek alles met de hond in orde, maar dat kostte wel 800 dollar. De hond is anderhalf jaar oud en alles was goed. Dit was het eerste bericht wat gedeeld werd via Twitter en toen vroeg deze mevrouw of dat iedereen zijn verhalen en kosten van de dierenarts online wilde delen.
 • Een ander bericht kwam van iemand die dierenartspost moest na een stranddag. De hond deed schichtig met zijn staart, misschien was hij wel gebroken. Maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. De hond was de betreffende dag namelijk iets te enthousiast en blij geweest. Er werd een röntgenfoto gemaakt en om twee uur in de ochtend bleek dat de hond het happy tail syndrome had. Ze heeft dus te hard gekwispeld met haar staart en daardoor is deze nu pijnlijk bij de hond.
 • Een andere vrouw deelde een verhaal met betrekking tot gekke kosten dierenarts. Ze moest namelijk 900 dollar betalen voor iets waarbij zij dacht dat het ging over een infectie aan het achterste van de hond. Maar het bleek kauwgom te zijn!
 • Nog een ander verhaal gaat over een hoestende hond. Er werden allerlei testen gedaan, foto’s, bloedprikken e.d. maar er kwam niets uit. Toen vroeg de dierenarts eens of dat de eigenaresse eens wilde hoesten. Dit deed ze en nog eens en nog eens. Toen hoestte de hond ook, de verklaring was dat het hele gezin verkouden was en de hond deed mee om erbij te horen. Gelukkig was het consult gratis, en de dierenarts oplettend!

Wij geven altijd het advies om een hondenverzekering te nemen, zeker bij rashonden. Ja, het kost een paar tientjes per maand, maar als je overvallen wordt door een gepeperde rekening door de hoge kosten dierenarts, dan ben je ook niet blij.

Klantenbeoordeling 8,4

De beste en goedkoopste hondenverzekering

 • Alle hondenrassen welkom
 • 4 pakketten met oplopende vergoeding en dekking
 • Basispakket: consult, diagnostiek, operaties, bijzonderlijk behandelingen, medicijnen
 • Identificatiechip plaatsen inbegrepen
 • Aanvullende verzekeringen mogelijk (chemo, reisverzekering)
 • Direct online afsluitbaar, 14 dagen bedenktijd
 • 92% van de klanten beveelt hun aan
logo online honden speciaalzaak

Pin It on Pinterest

Share This