Een kanker vaccin voor mensen en ook voor honden? Zou het dan mogelijk zijn? Er is veel onderzoek naar gedaan de afgelopen jaren en de soms verrassende uitkomsten delen we met je in dit artikel.

1. Kanker vaccin werkt ook voor honden!

Goed nieuws, want artsen hebben onderzoek gedaan naar een kanker vaccin wat ook voor honden lijkt te werken. Er is bijvoorbeeld bij een Mechelse herder ernstige botkanker vastgesteld.

De levensverwachting was erg kort van de viervoeter, maar na het toedienen van het kanker vaccin lijkt het beestje na drie maanden weer helemaal de oude te zijn. Dit is bekend gemaakt door artsen van het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam. Ze hebben de 10-jarige hond behandeld.

 1.1 Ook voor mensen

Ze hopen natuurlijk dat het vaccin ook binnenkort voor mensen gebruikt kan worden. In het UMC in Amsterdam zijn inmiddels ook twee honden met blaaskanker behandeld en met succes.

Van de twee honden leeft er momenteel nog eentje, de ander is na anderhalf jaar gestorven.

De levensverwachting was nog maar kort maar na toediening van het kanker vaccin was de hond naar 3 maanden genezen

2. Immuunreactie opwekken tegen tumoren

Het speciale vaccin kan een immuunreactie oproepen tegen bepaalde eiwitten. Deze eiwitten komen alleen in tumoren voor, zo zegt Arjan Griffioen en hij is hoogleraar experimentele oncologie in het UMC.

Vervolgens zegt hij nog dat ze zich focussen op de tumor bloedvaten. Daarnaast zegt hij ook dat zonder tumor bloedvaten de tumor cellen niet kunnen overleven. Hierdoor verdwijnen zowel de tumor als de eventuele uitzaaiingen.

 3. Kanker vaccin honden

Bij de hond waar als eerste in dit artikel over is gesproken is botkanker vastgesteld, ook wel osteosarcoom genoemd. Hierbij is eerst de tumor weggehaald en toen het vaccin toegediend.

Het zou de eerste keer zijn volgens de artsen van het MCD dat botkanker is bestreden. Het enige wat momenteel kan is de tumor verwijderen en chemotherapie geven aan een hond. Dit zou de hond een jaar langer te leven geven. Bijwerkingen zijn er momenteel nog niet bekend.

3.1 Hondenverzekering helpt!

Als je hond ermee te maken krijgt, kan er altijd gekeken worden welke kosten er gedekt worden bij een hondenverzekering.

Hopelijk krijgt je hond er niet mee te maken, maar helaas kan het bij iedereen voorkomen en dan is het te hopen dat je er op tijd bij bent en er naar kunt handelen.

Klantenbeoordeling 8,4

De beste en goedkoopste hondenverzekering

  • Alle hondenrassen welkom
  • 4 pakketten met oplopende vergoeding en dekking
  • Basispakket: consult, diagnostiek, operaties, bijzonderlijk behandelingen, medicijnen
  • Identificatiechip plaatsen inbegrepen
  • Aanvullende verzekeringen mogelijk (chemo, reisverzekering)
  • Direct online afsluitbaar, 14 dagen bedenktijd
  • 92% van de klanten beveelt hun aan
logo online honden speciaalzaak

Pin It on Pinterest

Share This