Duitse herder honden, wat zijn ze slim! Een kort en krachtig antwoord op bovenstaande vraag is, de Duitse Herder honden zijn slimme viervoeters, baasgericht, alert en actief. Deze factoren zorgen ervoor dat hij snel en alles kan leren. Daarom ook wordt dit ras vaak opgeleid om straks dienst te doen als politiehond, drugshond bij de douane, voor de bewaking van een terrein, speurhond. Hij kan het allemaal, een goede training is echter essentieel, maar ook de aanleg van de hond speelt een grote rol (wat deden zijn ouders?).

1. Inzet Duitse herder honden

De ene Duitse Herder kan beter ingezet voor de bewaking en de andere kan beter dienst doen als speurhond. Wat het laatste betreft, er zijn zelfs speurhonden die corona kunnen ruiken.

Echter ook als huishond heb je aan Duitse Herder honden, mits goed getraind, een fijne hond. Wat weet je van de ouders van de hond? De honden fokker zal je daarover informeren.

2. Intelligente Duitse herder honden

Je kunt wel zeggen dat de Duitse Herder een heel intelligente hond is die snel leert en weet wat van hem wordt verwacht. Het is een imposante hond.

Het is voor dit ras ook erg belangrijk dat hij wordt uitgedaagd, zodat hij zijn leven niet op de bank slijt. Wanneer er niet genoeg uitdaging in zijn leven zit kan dat leiden tot gedragsproblemen (dat geldt voor alle rassen en heeft niets te maken met de grootte van de hond).

2.1 Uitdaging kunnen bieden

Dus neem alleen een Duitse Herder als jij in staat bent hem een uitdagend leven te bieden met veel beweging en mentale uitdaging. Voor dat laatste zijn puzzels en spellen op de markt gebracht.

Voor beginners tot en met de gevorderde Duitse Herder honden. Voor de fysieke beweging trek je er samen met jouw Duitse Herder vaak op uit. Hij kan ook prima leren om langs de fiets te lopen.

Houd altijd rekening met de fysieke toestand, is hij fit, is het niet te heet, is het niet glad, heeft hij geen knie- of rugproblemen.

2.2 Oudere Duitse herder honden

Voor de oudere herder pas jij je programma aan, maar als het goed is gaat dat vanzelf. Gaat hij vaak mee in de auto? Een Duitse Herder til je niet zo eenvoudig op.

Overweeg een loopplank, ook als hij ouder is en gewrichtsklachten krijgt. Leer hem de loopplank op jonge leeftijd aan dat is eenvoudiger dan een oude hond een nieuw ”kunstje” te leren.

3. Heb jij een speciaal doel met jouw Duitse Herder?

Waarom is de keuze gevallen op een Duitse Herder puppy? Je kunt daar verschillende redenen voor hebben: als huishond, voor de bewaking van jouw huis en huisgenoten, als politiehond, speurhond.

Je dient dit al te weten als je een puppy gaat uitzoeken.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

3.1 Show- of werklijn Duitse herder honden

Koop je een Duitse Herder uit de showlijn of de werklijn? De woorden spreken voor zich, of bekijk anders onze begrippenlijst. De fokker kan je veel vertellen over de ouders van jouw puppy en waarin deze “gespecialiseerd” zijn, met andere woorden waarvoor zij mogelijk geschikt zijn.

Het woord mogelijk wordt gebruikt, omdat tijdens een training of opleiding de geschiktheid pas goed wordt gezien. Een basiscursus gehoorzaamheid is voor alle puppy’s aan te raden ongeacht of je met jouw hond verder gaat in opleiding dan die van prettige huishond.

Naast zijn mentale gezondheid is ook de fysieke gezondheid van groot belang om een opleiding tot bijvoorbeeld politiehond met succes te volgen. Een Duitse Herder heeft zoals gezegd uitdaging nodig. Maar kan ook als huishond een zeer gelukkig leven hebben als jij voldoende met hem onderneemt.

4. Samen plezier beleven

Aan alles wat jullie samen doen, zullen jullie beide plezier beleven. Houd goed in de gaten dat Duitse Herder honden graag voor zijn baasje werkt en voor hem of haar door het vuur gaat. Dat blijkt uit de praktijk waarin de Duitse Herder als politiehond en zijn begeleider voor grote uitdagingen komen staan bij rellen bijvoorbeeld.

4.1 Ontzag inboezemen

De hond boezemt ontzag in door de kracht die hij laat zien als het tot een confrontatie komt met kwaadwillende. Het is de situatie (commando gegeven door zijn begeleider) die hem aanzet tot actie.

Buiten deze situatie is het een rustige en volgzame hond. Het zijn vaak de Duitse Herders die onder zware omstandigheden moeten werken. Waarom zij? Omdat ze dat kunnen. Ze zijn slim en weten snel wat er wordt verwacht.

Ze zijn gericht op hun begeleider en laten hem of haar niet in de steek. Ook als huishond kun je dat van hem verwachten. Het bewaken van zijn huis en huisgenoten zit in zijn bloed, ook als hij huishond is en uit de showlijn komt.

Inbrekers zullen liever jouw huis overslaan en een deur verder gaan als ze weten dat er op jouw terrein of in jouw huis een Duitse Herder woont. Geniet van het leven samen met je Duitse herder honden!

4.2 Handboek Duitse herder

Via onze site bieden we boeken aan van de meeste populaire rashonden in Nederland en België. Wil jij meer weten van dit prachtige dier, dan is dit boek over de Duitse Herder zeker een aanrader. Naast het eBook zelf, ontvang je extra bonus materiaal.

Pelsbarn premium hondenbed

Pak de extra korting van 10%!

De droom van elke hond: een eigen plek gezellig naast jou!

 • Bescherm thuis je meubels tegen haren en voorkomt vieze poten op de bank
 • Werkt rustgevend voor je hond door de verhoogde rand
 • Was machine-vriendelijk: snel schoon
 • Verbetert de slaapkwaliteit van je hond (elk ras en leeftijd)
 • Hoogwaardige materialen (vegan), uniek ontwerp en Scandinavisch design

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting 

 

Pelsbarn en trustpilot -300

 • Hoes is 100% veganistische Viscose vezels en voelt extreem zacht aan als zijde.
 • Geen gewrichtsproblemen dankzij verhoogd ontwerp
 • Honden krijgen geen huidproblemen of oververhitting door de gebruikte luchtige stoffen
 • Hoes kan door 2 ritssluitingen snel verwijderd worden en kan in de wasmachine
 • Bodem van het Pelsbarn bed is verstevigde Oxford stof. Beschermd je hond tegen oneffen en gladde oppervlakten

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

Pelsbarn mand voorbeeld


Garanties

 • Houdt zijn vorm
 • Verwijderbare en wasbare hoezen
 • Hoogwaardige kwaliteit & bijtbestendig
 • Gemaakt van niet-toxische materialen
 • Ontwikkeld met Wakker Dier en per aankoop een gift aan het asiel

Acties:

 • Nu tijdelijk van €99 euro voor €74 euro!
 • Extra 10% korting als je besteld via onze site!

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

 

Pelsbarn mand wasmachine vriendelijk

 

Pin It on Pinterest

Share This