Met deze puppy training tips ga jij samen met je pup een mooi start krijgen. Het is fijn als je een beetje weet hoe je een pup het beste op kunt voeden. Aan de hand van onze puppy training tips gaat het je zeker lukken. Blijf positief, bouw een mooie band op samen en geniet vooral van de puppyperiode, want voordat je het weet zijn ze groot!

1.     Alle puppy training tips vind je hier

Een goed moment om je voor te bereiden op alle puppy training tips die je hier te wachten staan. Je krijgt een pup en dan is het fijn om ook samen te genieten en dingen te leren.

Een hond is nooit te oud om te leren, maar een pup is vaak erg leergierig. Alles wat je je pup van het begin af aan leert, zal hem of haar bij blijven en daar heb jij dan ook weer profijt van!

2.     Puppy training tips op een rijtje!

Begin daarom altijd op tijd om de puppy training tips in de praktijk toe te passen en dan ga je er samen van genieten.

Je kunt een hondencursus volgen, maar ook thuis kun je je pup trainen en dat gaat heel goed met onze puppy training tips, lees daarom maar snel verder.

2.1     De huisregels

Wat zijn de huisregels die je wil hanteren als je een pup in huis hebt? Wil je dat de hond op bed mag en op de bank? Of mag het juist niet?

Ben hier vanaf de eerste dag duidelijk in, want wat een pup nu mag, denkt hij later als hij groot is ook te mogen. Voorkom verwarring en zorg dat je dus duidelijke huisregels opstelt voor jou en je pup en ben hierin consequent.

2.2     Een eigen plek

Voor een pup is het belangrijk dat hij zijn eigen plek heeft, dit kan de bench zijn om tot rust te komen, maar ook een speciale ruimte in huis.

Een pup krijgt gedurende de dag erg veel prikkels binnen en moet ook tijd krijgen om deze te verwerken. Zorg daarom voor een veilige en comfortabele plek voor je pup.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

2.3     Ontspannen thuiskomen

Als je de pup hebt opgehaald bij de fokker, is het goed dat je je pup een warm en veilig thuis geeft.

Denk eens aan een warme kruik, misschien wel een tikkende klok in de buurt, zodat de hond de warmte kan voelen en denkt dat hij de hartslag hoort van zijn moeder en/of soortgenootjes. Als je zelf al een oudere hond hebt, is het vaak wat eenvoudiger en kan de pup zo wennen.

2.4     Hier = hier

Het is fijn om je pup te leren wat HIER is. Laat iemand de hond even vasthouden en roep dan HIER. Dan komt de pup naar je toe, zorg dat jij leuk bent voor de pup zodat hij echt zin heeft om naar je toe te komen.

Blijf zoveel mogelijk positief en beloon de hond krachtig!

2.5     Goed gedrag belonen

Je moet een pup altijd belonen voor goed gedrag. Je kunt dit met een aai doen, met je stem, met een koekje, met speelgoed, er zijn veel manieren om je hond te belonen.

Wil je de hond leren liggen, beloon dan op het juiste moment.

2.6     Laat de hond niet springen

Het is niet fijn als een hond springt en dit kun je vanaf het begin al afleren. Negeer het gedrag als hij springt en beloon de hond wanneer hij op de grond, laag bij je is.

De hond zal dan merken dat springen niet lonend is en dat als hij gewoon rustig naar je toe komt dat het dan wel leuk is voor hem om te komen.

2.7     Een hond kent geen tijd

Een hond weet niet wat twee minuten is. De hond zal snel vergeten zijn want hij heeft gedaan en daarom is het beter om de hond direct te belonen, oorzaak, gevolg.

2.8     Bijten en happen ontmoedigen

Je wil niet dat je hond gaat bijten en happen en daarom moet je dat gedrag ontmoedigen. Scheld een hond nooit uit, maar roep bijvoorbeeld au, zorg dat de hond dan schrikt.

De hond zal dan merken dat het geen fijn gedrag is en zorg dat je een alternatief aan gaat bieden, een speeltje of kauw snack.

2.9     Positief afsluiten

Het trainen heeft een begin en een eind. Als je de puppy training tips hebt bekeken dan kun je er een kiezen en proberen.

Stop altijd met een mooie afsluiting, beloon de hond en ga dan even wat anders doen zodat de hond alles even kan verwerken en tot rust kan komen.

Het Grote PuppyBoek

Wil jij van je pup een lieve gehoorzame hond maken?

Jouw puppy krijgt een goede opvoeding met dit handboek!

 • Complete handleiding om jouw gewenste puppy aan te schaffen
 • Krijg een geweldige band met je viervoeter
 • Inzicht in de groeifasen en bijbehorend (on)gewenst gedrag
 • Ontdek hoe je je huis voorbereidt op de komst van je pup
 • Leer de snelste methode om je pup volledig zindelijk te maken.

Ik wil nu het eBook kopenDirect toegang 

Het grote puppy boek

 • Zo ziet de pup de wereld
 • Van puppy tot volwassen hond
 • Je pup zindelijk maken
 • Krachtige socialisatie tips
 • Dagelijkse verzorging en aanraken
 • Belangrijke commando’s en goede manieren aanleren
 • Leren alleen zijn zonder blaffen e/o knagen
 • Puppy’s laten leren op 2 fraaie manieren

Ik wil het eBook kopenDirect toegang 

 

 • Ervaren auteur met 25 jaar ervaring met opvoeden en trainen van (jonge) honden
 • Boek kost geen €37 euro, maar (tijdelijk) €27 euro
 • Gratis 3 bonussen (waarde: €29,97)
 • Bonus1: Zo Denkt Een Hond
 • Bonus2: Mijn Hond is Ziek!
 • Bonus3: Levenslange updates
 • Tientallen positieve recensies, ook van fokkers
 • 60 dagen niet goed geld terug garantie

Ik wil het eBook kopenDirect toegang 

 

Pin It on Pinterest

Share This