De Beagle hond is een vrolijke, actieve en sociale hond. Hij is zeer intelligent, maar ook eigenzinnig. Het is een moedige hond, die zich laat horen bij onraad. De Beagle is graag bij mensen en soortgenoten. Zijn reukvermogen is prima ontwikkeld. Dat zorgt ervoor dat hij gemakkelijk een geurspoor oppikt en er vandoor gaat, het wild achterna. Hij kan dus niet overal loslopen. Maar ja, je kan niet altijd bij je hond zijn, soms ben je de deur uit. Wij geven 5 tips hoe je deze fraaie viervoeter alleen thuis kan laten.

1. Beagle hond is niet graag alleen

De Beagle hond dient goed te luisteren onder appel te staan voordat jij hem aflijnt. De tuin moet een goede hondenomheining hebben om hem thuis te houden. Verder is het een gezellige huishond die graag bij zijn baasje in de buurt is en met hem op stap gaat.

Een sportief gezin is in het belang van de hond, hij heeft behoefte aan veel beweging. Hij houdt van gezelschap van zijn huisgenoten, mensen en eventueel andere honden. De Beagle is zoals alle huisdieren niet graag alleen.

1.1 Soms moet hij alleen blijven

Toch kun je niet altijd bij hem zijn en moet hij leren om alleen thuis te blijven zonder de boel af te breken, continu te blaffen of te janken.

Je kunt hem dat leren. Begin daar al heel vroeg mee en bouw de tijd, dat hij alleen moet blijven, rustig op. Uiteraard laat je een hond geen hele dag alleen. Het is belangrijk dat hij op vaste tijden wordt uitgelaten om zijn behoefte te doen en te spelen.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

2. Leer je Beagle om zonder problemen alleen thuis te blijven 

De Beagle hond moet ervaren dat wanneer jij even weg bent, je ook weer terugkomt. Toch komt er bij honden vaak verlatingsangst voor. Hoe komt dat?

Je weet niet altijd waarom een hond verlatingsangst heeft. Een hond uit het asiel bijvoorbeeld, daarvan ken je de geschiedenis niet. Sowieso is een gehoorzaamheidstraining volgen met je Beagle hond een goede keuze, zodat je je band samen kunt versterken.

Verlatingsangst is een groot probleem voor de hond en voor jou. Je kunt wel proberen om het voor de hond en voor jou een stuk aangenamer te maken, want niet alleen de hond heeft een probleem ook jij vindt dit niet leuk. Onze 5 tips:

 • Een puppy leer je vanaf jonge leeftijd alleen te blijven, bijvoorbeeld eerst 3 minuten, daarna 5 en vervolgens een kwartier. Waarom zo kort zal je wellicht denken? Telkens wanneer de hond niet blaft of jankt als jij weggaat moet je hem belonen als je terugkomt. Je moet er dus voor zorgen dat hij de beloning verdient. Ga je meteen een half uur weg dan verdient hij die beloning wellicht nooit en kom je niet verder met de training om alleen thuis te blijven. Bouw het rustig op! De hond krijgt op den duur door dat jij telkens weer terugkomt.
 • Ga je van thuiswerken terug naar kantoor (na corona) ook dat dien je op te bouwen voor de hond. Hij is gewend dat je bij hem bent.
 • Kun je niets op je werk regelen om de hond tussentijds uit te laten en is hij daardoor erg lang alleen, zorg voor een oppas voor je Beagle hond. Iemand die jij vertrouwt met de hond en die de hond kent (van te voren kennis maken en samen met oppas en hond wandelen). Ook spelen hoort erbij, dat zorgt voor een onderbreking van de dag als de hond lang alleen moet blijven. Eigenlijk dien jij je af te vragen of het verantwoord is een hond in huis te nemen als je hele dagen werkt. Met een huisdier neem je een grote verantwoordelijkheid. Neem een hond niet alleen voor jezelf, maar zorg er ook voor dat de hond een leuk leven heeft. 
 • Je kunt in huis een radio aanzetten, zodat het niet zo stil is, dat werkt voor sommige honden.
 • Tegenwoordig kun je een camera plaatsen en met de hond op afstand praten. Je dient zelf te ervaren of dit voor jouw hond werkt. Sommige honden worden er juist onrustig door, het baasje wel zien en er niet bij kunnen zijn kan voor frustratie zorgen.

Je ziet dat je van jongs vanaf aan beginnen essentieel is om je Beagle hond alleen thuis te kunnen laten.

3. Wanneer kun jij de hond alleen thuis laten

Sommigen hanteren een maximale tijdsduur van 4 uren dat de volwassen hond alleen gelaten kan worden. Wat zijn de voorwaarden om hem alleen te laten?

 • Hij dient goed te zijn uitgelaten voordat je gaat, geplast, gepoept en heerlijk gespeeld zodat hij veel energie kwijt is geraakt.
 • Jouw Beagle hond heeft gegeten en er staat een frisse bak water voor hem klaar.
 • Hij heeft een veilige plek in huis. Dat is heel belangrijk voor een puppy die nog veel sloopt uit verveling of om aan de kauwbehoefte te voldoen. Echter ook de oudere hond kan gaan slopen als hij vaak en lang alleen gelaten wordt. Neem een goede hondenmand waar je viervoeter zich veilig voelt. Sommige mensen gebruiken een bench waar de hond zich in comfortabel voelt.
 • Je moet de hond hebben getraind om alleen te blijven.
 • Geef een huissleutel in de buurt of aan vrienden die naar de Beagle kunnen gaan bij calamiteiten of als jij langer wegblijft dan was voorzien. Zorg er tevens voor dat jij telefonisch bereikbaar bent.

We begonnen dit artikel over de eigenschappen van de fraaie Beagle hond. Het is een vrolijke, actieve en intelligente hond. Maar kan ook heerlijk eigenzinnig en prettig eigenwijs zijn. Maar deze viervoeters houden ook van gezelschap en de combinatie van eigenschappen maakt het spannend voor je om je Beagle hond alleen thuis te laten. Maar met gebruik van bovenstaande tips kan je met gerust hart van huis!

Pelsbarn premium hondenbed

Pak de extra korting van 10%!

De droom van elke hond: een eigen plek gezellig naast jou!

 • Bescherm thuis je meubels tegen haren en voorkomt vieze poten op de bank
 • Werkt rustgevend voor je hond door de verhoogde rand
 • Was machine-vriendelijk: snel schoon
 • Verbetert de slaapkwaliteit van je hond (elk ras en leeftijd)
 • Hoogwaardige materialen (vegan), uniek ontwerp en Scandinavisch design

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting 

 

Pelsbarn en trustpilot -300

 • Hoes is 100% veganistische Viscose vezels en voelt extreem zacht aan als zijde.
 • Geen gewrichtsproblemen dankzij verhoogd ontwerp
 • Honden krijgen geen huidproblemen of oververhitting door de gebruikte luchtige stoffen
 • Hoes kan door 2 ritssluitingen snel verwijderd worden en kan in de wasmachine
 • Bodem van het Pelsbarn bed is verstevigde Oxford stof. Beschermd je hond tegen oneffen en gladde oppervlakten

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

Pelsbarn mand voorbeeld


Garanties

 • Houdt zijn vorm
 • Verwijderbare en wasbare hoezen
 • Hoogwaardige kwaliteit & bijtbestendig
 • Gemaakt van niet-toxische materialen
 • Ontwikkeld met Wakker Dier en per aankoop een gift aan het asiel

Acties:

 • Nu tijdelijk van €99 euro voor €74 euro!
 • Extra 10% korting als je besteld via onze site!

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

 

Pelsbarn mand wasmachine vriendelijk

 

Pin It on Pinterest

Share This