Een GPS voor honden kan bijzonder nuttig zijn maar waarom? Een kort antwoord: voor de gemoedsrust van de eigenaar van de hond en voor de hond om snel gevonden te worden. We leggen je nog meer uit over wat een GPS precies is, wat jij ermee kunt doen en waarom het goed is als meer honden en baasjes hier gebruik van maken.

1. Voorkomen is beter dan genezen….

Het is beter er alles aan te doen dat de hond niet weg kan lopen. Neem goede voorzorgsmaatregelen: een tuin die goed is aangelegd met een goede honden omheining, onderweg maar ook op vakantie de hond aanlijnen.

Buiten kan je met behulp van een grondpaal je hond vastleggen, als je een stop maakt op een parkeerplaats de hond aanlijnen en bij de riem vasthouden als hij uit de auto stapt, kleine kinderen niet alleen met de hond op stap laten gaan.

2. En als het dan toch gebeurt……

Je doet enorm je best je hond thuis te houden en geen gelegenheid te geven om weg te lopen. Toch kan het gebeuren dat er een deur niet goed wordt dichtgemaakt, een poort die de kinderen open laten staan, jouw hond die schrikt van een harde knal en er vandoor gaat.

Hoe fijn is het dan dat je meteen kunt aflezen waar hij naar toe is gelopen als hij een GPS tracker in of aan zijn halsband heeft. Je kunt hem meteen traceren en op gaan halen.

3. Wat betekent GPS voor honden?

GPS betekent global positioning system. Een GPS tracker is een apparaat waarmee het baasje van de hond weet op welke locatie zijn hond zich bevindt. Je gebruikt het om de hond te traceren, te lokaliseren.

Het apparaatje geeft signalen af via app of telefoon. Het is in de halsband van de hond verwerkt of wordt aan de halsband bevestigd.

Er zijn honden die altijd wel een manier vinden om weg te lopen en meestal komen ze vanzelf weer terug, maar wat als dat niet het geval is?

Het is voor de gemoedsrust van het baasje dat hij met behulp van een GPS tracker weet waar de hond is. Ook kan je een puppy trainen door hem een GPS tracker te laten dragen en aan wennen en dan gaat het prima.

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

4. Voor wie is GPS voor honden belangrijk?

GPS tracking is bij uitstek geschikt om jouw hond snel te lokaliseren. Een GPS is belangrijk voor zowel het baasje als zijn hond. Het zorgt ervoor dat een hond snel gevonden wordt als hij is weggelopen.

Dat voorkomt een heleboel stress bij de hond en de eigenaar. Een hond die is weggelopen, bijvoorbeeld omdat hij is geschrokken, kan onderweg een heleboel meemaken.

Het kan zelfs slecht met hem aflopen als hij wordt aangereden bijvoorbeeld. Het is dus in zijn belang dat hij snel wordt herenigd met zijn baasje.

Het wegloopavontuur dient zo kort mogelijk te duren om er geen ernstige gevolgen aan over te houden. Een loslopende hond is een gevaar voor zichzelf en andere weggebruikers.

Een GPS voor honden is bijzonder handig om weglopers snel terug te vinden

4.1 Mensen en honden inzetten bij vermissing..

Wist je dat…… als een hond wegloopt en de locatie waar hij zich bevindt bekend is, dat er zich dan mensen inzetten om de hond bij de baas terug te brengen. Een hond loopt al dagen vrij rond, hij is weggelopen.

Hij komt niet naar mensen die naar hem op zoek zijn, hij is angstig en zeer gestrest. Het enige wat er gedaan kan worden om de hond in veiligheid te brengen is een vangkooi plaatsen met camera in de hoop dat hij daar op een bepaald moment in loopt.

4.2 Hond in een kooi veroorzaakt stress

Met behulp van een webcam wordt er dag en nacht door vrijwilligers gekeken wanneer de hond de kooi in zal gaan om te eten van iets lekkers dat hierin als lokmiddel is gelegd.

Zodra de hond de kooi in loopt (want op den duur krijgt hij honger) valt deze dicht, degene die “webcam dienst” heeft informeert de eigenaar en deze gaat er zo snel mogelijk heen.

Je zult begrijpen dat gevangen zitten in een kooi zeer stressvol is voor de hond en dat hij er snel uit moet worden gehaald. Met veel geduld en toewijding worden hond en baasje herenigd.

Wat zullen beide blij zijn! Fantastisch werk toch? Je moet er niet aan denken dat jouw hond is weggelopen en dat je nooit meer zult weten hoe het met hem gaat.    

5. Hond loopt weg?

Je wil er toch niet aan denken dat je je hond ineens kwijt bent? Sommige hondenrassen staan er om bekend dat ze graag op pad gaan. Daarom is het goed om dan te denken aan een GPS voor honden.

Je weet nu immers waarom het zo van belang is. Zorg daarom dat je sowieso je tuin goed hebt afgezet zodat je hond niet weg kan, maar het kan ook gebeuren dat de hond uit de auto springt of de voordeur uit schiet als je de deur open hebt.

Wees altijd alert en blijf de voordelen van een GPS voor honden zien. De hond kan ook bang zijn omdat hij is gebeten en dan weglopen uit angst… daar wil je niet aan denken maar het gebeurt helaas erg vaak!

6. Honden vermist? Baasjes kiezen GPS voor honden

Als een hond vermist is en de hond wordt levend terug gevonden, dan is de kans groot dat de baasjes een GPS voor honden aanschaffen. Je bent er altijd bang voor dat de hond nog een keer gaat en honden voelen de angst.

Maar je hebt ook honden die altijd op straat hebben geleefd, zoals veel honden die uit het buitenland naar hier worden gehaald. Ze zijn het gezinsleven en de drukte vaak niet gewend en ze zijn bang.

Dat kan een reden zijn dat de honden bang blijven en weg willen lopen. Daarom moet je hierbij altijd extra alert zijn en is een GPS voor honden geen overbodige luxe.

Klantenbeoordeling 8,9 (webwinkelkeur)

Specialist in trainingshalsband, GPS trackers en omheiningen

Weet waar je hond zich bevindt

 • Met GPS trackers kan je een of meerdere honden volgen
 • Hoog bereik mogelijk (tot 20 km!)
 • Geen abonnement kosten 
 • Mogelijk met app, kompas, waterdicht
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk honden GPS trackerskorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Voorkom dat je hond wegloopt!

 • Er zijn twee types onzichtbare honden omheiningen:
 • Bedraad: een antenne draad + halsband met ontvanger
 • Draadloos: een losse zender + halsband met ontvanger
 • Verschillende basispakketten en uitbreidingen
 • Draadloze bereik tot 64 meter
 • Waterdichte modellen beschikbaar
 • Geschikt voor kleine, middel-grote en grote honden
 • Diervriendelijk, correctie is pijnloos (geen stroomschokken!)
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk honden omheining systemenkorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Ongewenst gedrag afleren van je eigenwijze viervoeter?

 • Halsband bestaat uit zender en ontvanger
 • Werkt op basis van geluid, trillingen of statische simulatie
 • Bereik mogelijk tot maar liefst 1600 meter
 • Waterdichte modellen beschikbaar
 • Geschikt voor kleine, middel-grote en grote honden
 • Diervriendelijk, correctie is pijnloos (geen stroomschokken!)
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk trainingshalsbandenkorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Pin It on Pinterest

Share This