Ben je op zoek naar leuke herfst wandelroutes met hond? Dan kun je dit artikel eens doornemen want we hebben tips en leuke routes. Maar ook punten waar je aan moet denken als je gaat genieten van de wandelroutes met hond.

1. Kies voor de wandelroutes met hond

Wandelroutes speciaal voor mensen die graag met hun hond eropuit trekken vind je online. Bedenk in welke regio jij wilt gaan wandelen. Kies daarvoor een route. De afstanden staan erbij, het staat je echter vrij zo lang of zo kort als jij dat kunt of wilt te lopen of te wandelen. Jouw conditie maar ook die van de hond speelt een rol.

Met een oude hond houd je rekening wat betreft de inspanning, maar ook een puppy mag zich niet te lang aan een stuk door inspannen. Daarnaast  kijk je naar de weersomstandigheden. Bij extreme kou zorg je voor hondenschoenen, hondensokken of een hondenjas als je toch eropuit gaat. Bij hitte kun je beter niet te lang lopen, een hond kan daar niet tegen en kan flink ziek worden.

1.1 Water meenemen

Zijn de omstandigheden oké dan geniet je van een fijne wandeling en maakt gebruikt van de gezellige rustplaatsen om de accu op te laden. Zorg dat je water voor de hond bij je hebt, al zullen er zeker op routes speciaal voor mensen met honden punten zijn waar de hond kan drinken.

2. Wandelen met meerdere honden

Een hond is een roedeldier. Weet je hoe leuk het is voor jou en de hond om met een groep mensen en honden te wandelen? Organiseer een reünie met het nestje waaruit jouw hond komt, bijvoorbeeld voor een herfstwandeling. Begin daar al op jonge leeftijd mee. Het is zo leuk om de broertjes en zusjes te zien ravotten.

Het strand is daarvoor een heel geschikte plek, als je die mogelijkheid hebt. Let er wel op of het op die plek waar jij heen gaat is toegestaan de honden los te laten. Ook in de bossen is het heerlijk lopen met de honden, maar dan aangelijnd om het leven van andere dieren niet te verstoren. Genieten van de herfstkleuren met de hele groep.

2.1 Let op teken

Moe en voldaan keert iedereen na de ontmoeting huiswaarts. De hond zul jij de hele avond niet meer zien, die moet bijkomen van de vele indrukken.

Tip: vergeet niet de hond en jezelf te controleren op teken na elke wandeling. Als je naar een hondengebied toe gaat waar ze los mogen, dan kun je ook met de hond met de auto gaan, zodat de hond daar lekker kan spelen en rustig mee terug kan in de auto.

3. Herfstwandeling met hond is plezier voor twee (of meer)

Online staan routes voor een herfstwandeling, speciale routes die geschikt zijn voor de baasjes en hun honden. Laat de hond alleen op die plekken loslopen waar dat geoorloofd is en dat geldt alleen voor honden die goed luisteren. Je mag de natuur niet verstoren. Goed luisteren in de natuur kan best problemen geven.

De hond hoort je niet, omdat zijn neus zo hard aan het werk is een spoor te volgen. De hond ruikt vrijheid en profiteert ervan. Een lange lijn is misschien de oplossing. Zorg ervoor dat de hond nergens achter blijft haken.

3.1 Wandelroutes met hond voorbereiding

Tijdens een herfstwandeling kun je met de hond(en) spelletjes onderweg doen. Ook hiervan vind je voorbeelden online. Er zijn ook leuke boeken te koop met allerlei spellen voor onderweg. Je hebt dan zijn aandacht, op die manier is een wandeling voor de hond niet saai. Kies om te spelen een open plek waar je de ruimte hebt bijvoorbeeld om een spel uit te zetten.

Zorg dat je water bij je hebt, spelen kost veel energie en de hond krijgt door de inspanning dorst. Ook draag je beloningskoekjes bij je en zorg je dat de hond indien hij zou weglopen snel bij je terug kan komen omdat jouw telefoonnummer in zijn halsband staat genoteerd en uiteraard is hij gechipt.  

wandelroutes met hond: maak er voor beide een avontuur van

4. Geen saai rondje om het park, maar een avontuur

Wanneer je wat meer tijd aan je hond kunt besteden kun je van een wandeling één groot avontuur maken. Je gaat wat langer van huis, langer dan dat rondje om het park. Kijk online welke wandelroutes er voor je klaar staan, in je eigen omgeving of wil je wat verder weg? Kijk ook eens in een boek met tips wat je onderweg met je hond kunt doen.

Een saaie wandeling wordt één groot avontuur. Voordat je met de hond allerlei leuke spellen onderweg kunt doen dienen de basis commando’s (bijvoorbeeld hier, zit, af, blijf en volg) in elke situatie goed te worden opgevolgd. Blijf deze daarom herhalen en oefenen. Je kunt er ook voor kiezen om een cursus met je hond te volgen, opbouwend van de basis naar cursussen voor gevorderden.

4.1 Benut de talenten

Thuis en onderweg tijdens een wandeling breng je het geleerde in praktijk. Zo maak je van elke wandeling voor de hond een groot avontuur. Kijk waar jouw hond goed in is. Plezier in heeft en bouw dat uit. Uiteraard kijk je naar zijn aangeboren talenten, bijvoorbeeld het schapen drijven (border collie), het jachtinstinct (beagle), bewakingsdrift.

Je doet er de hond een groot plezier mee als hij datgene kan doen wat hij in zich heeft en jezelf ook! Ga samen genieten van alle mogelijke wandelroutes met hond en beleef de mooiste avonturen samen!

5. Cursus volgen

Vind je het leuk om de activiteiten met je hond uit te breiden? Een cursus met jouw hond is zeer leerzaam en ook erg leuk om te doen. Je krijgt er allerlei inspiratie door en tips hoe je een en ander nog beter kunt aanpakken. De begeleider kijkt op een afstand naar jou en ziet andere dingen dan jij als je met de hond bezig bent.

Wat kan er anders en beter om een nog beter resultaat te krijgen? Jij leert er ontzettend veel en voor de hond is het allemaal spel en spelen met zijn baasje. Een groter plezier kun je hem niet doen. Het is fijn als de hond rustig aan de riem mee kan lopen en niet trekt, want dit kun je ze afleren. Trekken aan de lijn afleren is iets wat je je hond vanaf dag één moet leren!

Bekijk onze begrippenlijst voor de hondenliefhebber

Ga naar de begrippenlijst

Je vind er basiskennis over aanschafopvoeding, ziektes, ras kenmerken en nog veel meer over onze viervoeters. De op alfabetische gesorteerde lijst – meer dan 100 termen en begrippen – wordt regelmatig bijgewerkt en blijft daarmee actueel!

6. Tips wandelroutes met hond

Speciaal voor jou een paar mooie herfst wandelroutes met hond op een rijtje:

 • In Harderwijk kun je naar het Strokelbos. Dit is een mooi natuurgebied waar honden los mogen, dus daar kunnen ze lekker rennen en spelen. Je vindt het bos aan de zuidwestkant van de N302, de Leuvenumseweg. Tussen de Plaggenweg tot dierenasiel de Ark mogen de honden los.
 • Als je naar Zuid-Holland gaat dan kun je naar het duingebied en daar kunnen de honden ook heerlijk wandelen en spelen. De hond moet hier wel aangelijnd gedurende de grootste delen van de route. Maar je moet er wel rekening mee houden dat er geen honden mogen komen bij de Kijfhoek, bij delen van de Duintuin en bij het Solleveld. Als je de hond graag los wil hebben om te kunnen spelen dan kun je even doorlopen naar het strand en daar mogen ze dan vanaf 15 september los. Je vindt hier mooie wandelroutes met hond die je samen kunt lopen.
 • In Midden-Drenthe kun je naar Boswachterij Grolloo. Je vindt er veel vennen, daar kun je samen urenlang wandelen. De honden mogen het hele jaar door loslopen in het noordoosten van dit gebied rondom Uteringsveen.
 • Als je van een waterrijk natuurgebied houdt dan kun je naar Amsterdam/Purmerend en dus naar Noord-Holland. Het Twiske is dan zeker een aanrader, als je buiten het hoogseizoen gaat dan kom je er maar weinig mensen en honden tegen. Er is hier ook een hondenstrand te vinden waar ze zich heerlijk kunnen vermaken.
 • In Gelderland vind je het Zandenbos bij de Veluwe. Dit is echt een mooi uitgestrekt bosgebied en daar mogen de honden het hele jaar door loslopen. Heerlijke wandelroutes met hond!
 • Zuid-Holland, richting het Reeuwijkse Hout, daar mogen honden loslopen, er is een bos en water en nog een eigen hondenstrand ook. Daar mogen ze het hele jaar door lekker los spelen en zwemmen!
 • In Drenthe vind je Gietenerveld. Dit is een onderdeel van de Boswachterij Gieten-Borger. Het is een mooie omgeving vol met vennen en heidevelden.
 • Noord-Brabant, de Looserplas in Budel-Dorplein. Een deel is een afgebakend losloopgebied voor honden. Daar kunnen de honden ook zwemmen. Buiten het gebied moeten de honden wel weer aan de lijn.
 • Ga je graag naar het strand met je hond dan kun je denken aan;
  • Callantsoog, honden mogen hier tussen 1 oktober en 1 april op het strand lekker los spelen en de rest van het jaren moeten ze aangelijnd.
  • Noordwijk aan Zee, per strand is het wisselend, waar, wanneer en of de honden er los mogen lopen.
  • Rockanje, daar mogen de honden tussen 1 oktober en 1 april loslopen en volop spelen op het strand.
  • Bloemendaal, daar mogen de honden een deel van het jaar los. Na 15 april mogen er geen honden meer op het strand!
  • Domburg, hier mogen de honden vanaf 15 september tot en met 14 mei los op het strand.

Houd er wel altijd rekening mee dat wanneer je hond gaat zwemmen, met name in de zomermaanden dat je moet opletten voor blauwalg in het water! Geniet vooral van de mooie wandelroutes met hond die je samen loopt!

Klantenbeoordeling 8,9 (webwinkelkeur)

Specialist in trainingshalsband, GPS trackers en omheiningen

Weet waar je hond zich bevindt

 • Met GPS trackers kan je een of meerdere honden volgen
 • Hoog bereik mogelijk (tot 20 km!)
 • Geen abonnement kosten 
 • Mogelijk met app, kompas, waterdicht
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk honden GPS trackerskorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Voorkom dat je hond wegloopt!

 • Er zijn twee types onzichtbare honden omheiningen:
 • Bedraad: een antenne draad + halsband met ontvanger
 • Draadloos: een losse zender + halsband met ontvanger
 • Verschillende basispakketten en uitbreidingen
 • Draadloze bereik tot 64 meter
 • Waterdichte modellen beschikbaar
 • Geschikt voor kleine, middel-grote en grote honden
 • Diervriendelijk, correctie is pijnloos (geen stroomschokken!)
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk honden omheining systemenkorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Ongewenst gedrag afleren van je eigenwijze viervoeter?

 • Halsband bestaat uit zender en ontvanger
 • Werkt op basis van geluid, trillingen of statische simulatie
 • Bereik mogelijk tot maar liefst 1600 meter
 • Waterdichte modellen beschikbaar
 • Geschikt voor kleine, middel-grote en grote honden
 • Diervriendelijk, correctie is pijnloos (geen stroomschokken!)
 • Betrouwbaar, veilig, comfortabel voor je hond, gebruikersvriendelijk
 • Kortingen tussen 12 en 36%

Bekijk trainingshalsbandenkorting tot wel 36% 

 

logo online honden speciaalzaak

 

 

Pin It on Pinterest

Share This