Een kantoorhond, je hebt er vast wel eens van gehoord. Sommige werkgevers vinden het goed als je je hond mee naar kantoor neemt, en soms heb je geluk, dan is er al een hond op kantoor. Daar is dan bewust voor gekozen, want met een kantoorhond heb je op tijd pauze en ga je wandelen. En het zijn topmedewerkers. Lees hieronder de 5 redenen waarom.

Reden 1. Ontspannen sfeer met kantoorhond

Er zijn verschillende onderzoeken gehouden waaruit naar voren is gekomen dat werknemers minder last hebben van stress als er een kantoorhond aanwezig is op de werkvloer. Daarnaast wordt het ziekteverzuim lager. Bizar toch?

Uit dit onderzoek is ook naar voren gekomen dat werknemers minder last hebben van stress en dat de samenwerking ook beter is, de werktevredenheid is ook hoger. Hoe komt dit?

Als je een hond aait dan komt er een stofje vrij en dat is oxytocine. Dit staat ook wel bekend als het knuffelhormoon en hierdoor gaat de stress ook van je af.

Zorg wel dat de hond goed is opgevoed, ga naar een gehoorzaamheidstraining en dan kan de hond heerlijk mee naar kantoor!

Als het dus druk is op kantoor, kun je even knuffelen met de kantoorhond en raak je wat stress kwijt.

Reden 2. Meer naar buiten

Als er een kantoorhond aanwezig is, dan ga je vanzelf meer naar buiten. Een hond moet sowieso minimaal drie keer per dag worden uitgelaten. Tussen de middag ben je er vaak wel aan toe om een rondje te wandelen.

Weer of geen weer, de hond zal toch even zijn behoeften moeten doen. Ook al heb je dan misschien geen zin, het zal je wel goed doen om even uit de werkruimte te gaan. Lekker even een frisse neus halen en dan vol goede moed weer aan de slag na de wandeling.

Een frisse neus halen is voor iedereen goed, je kunt alleen met de kantoorhond een wandeling maken, ook rond de koffiepauze bijvoorbeeld. Er zullen vanzelf meer mensen mee gaan om een blokje om te lopen.

Het gaat er niet om dat je uren gaat wandelen. Je kantoorhond uitlaten is gewoon fijn om er even uit te kunnen en je zal merken dat steeds meer mensen dat op kantoor prettig vinden.

Reden 3. Enthousiaste werknemers

Werknemers vinden het vaak erg leuk als er een kantoorhond aanwezig is. Veel mensen zijn dol op dieren en je bent er dan ook nooit alleen. Er is altijd wel iemand blij dat je er bent, de kantoorhond!

Als er mensen komen solliciteren is een kantoorhond ook een ijsbreker. Mensen zijn minder zenuwachtig en aaien de hond een keer en zo komt een gesprek ook beter op gang.

Enthousiaste werknemers is alleen maar fijn, je zal merken dat mensen ook meer zin hebben om te komen werken omdat de kantoorhond blij is als er mensen komen.

Na het weekend zal je merken dat werknemers de kantoorhond hebben gemist en juist op maandag weer zin hebben om te komen werken (en dat is bij een gewoon kantoor toch niet vaak zo).

Reden 4. Minder stress

Er is sprake van minder stress als er een kantoorhond aanwezig is. Ga een rondje wandelen met de hond, aai hem een keer, praat er tegen, je zal merken dat de stress weggaat. Lekker even een momentje voor samen zodat je weer zorgeloos aan het werk kunt.

Stress kan juist erger worden als je er maar mee rond blijft lopen en er niets aan doet.

Door even een wandeling te maken of een hond te aaien merk je dat je zelf ook rustiger wordt, een kantoorhond helpt je dus echt verder!  

Houd er wel rekening mee dat je wel op tijd met de hond naar de dierenarts moet als er wat gaande is, maak hierover ook goede afspraken!

Reden 5. Goede mascotte

Mensen houden van dieren en het zegt ook wat over je bedrijf als er een kantoor hond is. Je houdt van dieren, je geeft mensen op de werkvloer meer vrijheid om een hond mee te nemen.

Je laat zien dat je rekening houdt met de werknemers, zodat zij een dier niet de hele dag alleen thuis hoeven te laten. Pluspunten voor jou als werkgever dus!

Maar het is wel lastig als iemand allergisch is voor honden, dan is een kantoorhond misschien niet ideaal. Toch zijn er genoeg dingen aan te doen, zodat de hond toch meer dan welkom is!

wie is de baas over de kantoorhond

Gooi het in de groep!

Ben je enthousiast geworden? Bespreek onderwerpen het met je collega’s:

 • Start met een proefperiode van bijvoorbeeld twee weken. Dan kan het team ondervinden of ze het leuk vind
 • Check voordat je begint of er iemand allergisch is.
 • Probeer bij voorkeur een kantoorhond te kiezen die niet verhaard. Scheelt schoonmaken..
 • Uitlaten en eten geven moet je organiseren. Maak een rooster en verdeel de werkzaamheden
 • Wie is de baas over de hond? ’s Avonds gaat de hond iemand mee. Daarom is het belangrijk dat de hond op kantoor ook een eigen plek heeft. Schaf een kwalitatieve hondenmand aan, zodat de hond wel een eigen plekje heeft waar hij kan slapen en terug kan trekken
 • Er zijn ook kosten. Je kan als bedrijf een honden verzekering afsluiten bijvoorbeeld, of maak een potje aan

Nogmaals, zoek je een topmedewerker? Neem een kantoorhond!

Pelsbarn premium hondenbed

Pak de extra korting van 10%!

De droom van elke hond: een eigen plek gezellig naast jou!

 • Bescherm thuis je meubels tegen haren en voorkomt vieze poten op de bank
 • Werkt rustgevend voor je hond door de verhoogde rand
 • Was machine-vriendelijk: snel schoon
 • Verbetert de slaapkwaliteit van je hond (elk ras en leeftijd)
 • Hoogwaardige materialen (vegan), uniek ontwerp en Scandinavisch design

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting 

 

Pelsbarn en trustpilot -300

 • Hoes is 100% veganistische Viscose vezels en voelt extreem zacht aan als zijde.
 • Geen gewrichtsproblemen dankzij verhoogd ontwerp
 • Honden krijgen geen huidproblemen of oververhitting door de gebruikte luchtige stoffen
 • Hoes kan door 2 ritssluitingen snel verwijderd worden en kan in de wasmachine
 • Bodem van het Pelsbarn bed is verstevigde Oxford stof. Beschermd je hond tegen oneffen en gladde oppervlakten

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

Pelsbarn mand voorbeeld


Garanties

 • Houdt zijn vorm
 • Verwijderbare en wasbare hoezen
 • Hoogwaardige kwaliteit & bijtbestendig
 • Gemaakt van niet-toxische materialen
 • Ontwikkeld met Wakker Dier en per aankoop een gift aan het asiel

Acties:

 • Nu tijdelijk van €99 euro voor €74 euro!
 • Extra 10% korting als je besteld via onze site!

Ik wil een echte Pelsbarn kopenMet 10% korting! 

 

 

Pelsbarn mand wasmachine vriendelijk

 

Pin It on Pinterest

Share This