Het is natuurlijk allemaal leuk en spannend om een hond uit te kiezen. Bij een hond aanschaffen weet je globaal wel wat je moet doen qua verzorging voor de hond.

Toch wordt er vaak vergeten wat er nog meer komt kijken bij het hebben van een hond. Wij geven in dit artikel je informatie en ook tips.

1. De opvoeding van de hond

Een hond aanschaffen is geweldig! Overweeg je een hond, denk dan eerst na waar je het beste een hond of puppy kan kopen.

Maar na deze eerste belangrijk stap moet je meer overwegen. Veel mensen vergeten dat een hond aanschaffen of zelfs een puppy de nodige opvoeding met zich mee brengt. Het opvoeden van een puppy is belangrijk omdat zij op dat moment nog geen opvoeding hebben gehad.

Bij een oudere hond hebben ze al een bepaalde opvoeding gehad en dat moet je of bijhouden of proberen aan te passen.

1.1 Zindelijk maken kost tijd

Dingen zoals het zindelijk maken van de hond zijn dingen die tijd kosten. Vaker dien je ook een bepaalde tijd thuis te zijn. Vooral als het een puppy is die niks begrijpt.

Als jij dan weggaat dan snapt hij niet dat hij niet in huis mag plassen. Door langer thuis te zijn voor een bepaalde tijd verhelp je dit probleem.

1.2 Niet op de bank!

Ook de andere factoren van opvoeding horen hieronder. Denk hierbij aan het bijvoorbeeld leren om te stoppen als je afzegt. Het wachten met oversteken totdat jij dat aangeeft.

Ook kun je het hebben over het niet op de bank mogen of niet in de keuken mogen staan. De opvoeding van je hond is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren hiervoor en moet je realiseren bij een hond aanschaffen.

1.3 Trek een strakke lijn

Zorg er ook voor dat de andere personen in je huishouden ook weten wat jij doet. Zodra andere mensen hele andere regels opstellen kun je nog wel eens in de problemen komen.

Trek een strakke lijn qua opvoeding dat zal het meeste effect hebben. Je moet de opvoeding van je hond net zo zien als de opvoeding van een kind.

Wat mensen vaak ook doen omdat het in de praktijk vaak ook nog wel lastiger is dan gedacht. Het nemen van een puppycursus.

Hier krijg je hulp en ondersteuning in het opvoeden van je hond. Hier kun jij ook je voorkeuren aangeven en zij zullen je helpen dit te bereiken samen met je hond.

Je moet de opvoeding van je hond net zo zien als de opvoeding van een kind.

2. De tijd en moeite die je erin steekt

Het is ook belangrijk te weten wat voor verzorging een bepaalde hond nodig heeft. Er zijn grote hondenrassen die een aantal uur aan wandelen moeten hebben per dag. Dat heb je niet zo snel met wat kleinere honden. Kun je dit niet?

Zorg dan dat je een kleinere hond neemt die je wel voldoende wandeltijd kunt geven. Het is belangrijk te kunnen voldoen aan de eisen die de hond heeft.

Specifieke verzorging komt ook vaak voor bij honden en ook dit is weer een principe van welk ras is het. Zorg dus dat je van tevoren onderzoekt wat voor ras je hebt en wat de verzorging ervan is.

Met deze punten ben je al goed bezig met de voorbereiding van een hond aanschaffen. Bijvoorbeeld het moeten borstelen van de haren dagelijks om klitten te voorkomen.

2.1 Een hond heeft aandacht nodig

Onthoud ook een hond heeft aandacht nodig. Een hond is leuk als je het eenzaam in huis vindt, maar honden zijn ook niet graag dagenlang alleen thuis waarbij je zelf maar 3 uurtjes per dag er bent.

Denk dus ook aan de hond, kun je hem bieden wat je zou willen en wat hij verdiend? Misschien dat je hem vaak mee kan nemen naar plekken en lost dat je probleem op.

Anders een alternatief vinden of ervoor zorgen dat het wel uitkomt met hoe het leven in elkaar zit voor jou.

3. Dingen van te voren regelen bij een hond aanschaffen

Het is aan te raden om van te voren een aantal dingen te regelen. Stel je voor je gaat op vakantie wat doe je dan met de hond? Er zijn meerdere opties natuurlijk, maar het is aan te raden of je iemand kan regelen naar wie de hond kan.

Wat ook een mogelijkheid is kijken of er iemand altijd in jouw huis kan wonen gedurende de tijd dat jij er niet bent. Het is slim om alvast een plan achter de hand te hebben voordat de hond is aangeschaft

3.1 Een hond mee naar het werk is fun

Stel je voor de hond kan mee naar je werk. Onderzoek heeft aangetoond dat een kantoorhond sfeer verhogend werkt! Dan is het ook verstandig hier al het een en ander voor te regelen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inlichten van je collega’s, het kopen van spulletjes zoals een waterbak en voerbak. Misschien een mand of bench als je dat liever hebt.

O ja, leuk iets ter vermaak voor de hond, maar denk eraan dat iets dat niet piept zodat collega’s minimale hinder ondervinden als de hond aanwezig is. Een hond aanschaffen is geweldig, maar vereist een goede voorbereiding!

Pin It on Pinterest

Share This