Schnauzer

Karakter      : De Schnauzer vriendelijk en is zeer trouw

Uiterlijk       : Reu: 45 -49 , Teef: 42 – 46cm

Gewicht       : 15-20 kg.

Vachtkleur  : wit,zwart, peper

Vachtlengte : ruwharige en kort

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 80% 80%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Schnauzer vacht en verzorging

Vacht Schnauzer

De Schnauzer kan in verschillende kleuren voorkomen.  Ze kunnen voorkomen in zwart, wit, peper en zout en zwart-zilver. Het ligt ook eeb beetje aan de soort hoe de vacht eruitziet. De vacht is ruw en kortharig. De ondervacht is dicht.

Verzorging

De verzorging van dze trouwe viervoeter is niet al te ingwikkeld. De hond moet elke drie a vier maanden getrimt te worden, dit kan bij een trimsalon. De hond kan ook geplukt worden. Naast een trimbeurt is het borstelen en kammen van de vacht genoeg. Dit moet wel regelmatig gebeuren om klitten te voorkomen.

Aard en opvoeding

Schnauzer aard en opvoeding

Aard en karakter

De Schnauzer is een trouwe en aanhankelijke hond. Daarnaast is het ook een geschikte waker en is hij dol op spelen. Ze zijn van nature speels en blijven tot hoge leeftijd speels.

Ze zijn niet dol op vreemden en kunnen eenkennig zijn. Ook houden ze er niet van om veel alleen te zijn. Ze zijn geschikt als familie en gezelschapshond.

Opvoeding Schnauzer

Een Schnauzer heeft veel liefde nodig in de opvoeding. De hond kan namelijk aggressief worden als de behandeling van de hond te hard is. Daarnaast is de hond erg gehoorzaam, aanhankelijk en onverschrokken. De hond leert snel en is intelligent en leergierig.

Sociale aanleg

Schnauzer sociale aanleg

Aanleg en gedrag Schnauzer

De Schnauzer is temperamentvol en levendig maar heeft ondanks nog een rustig en kalm voorkomen. Ze zijn erg waakzaam en zeker geschikt als verdedigings- en waakhond. Deze honden kunnen veel blaffen.

Ze houden erg van de aanwezigheid van het gezin en zijn erg trouw aan hun baas. Ze gaan dan ook goed samen met kinderen. Ze zijn namelijk dol op knuffelen en spelen.

Ook schijnt deze hond geschikt te zijn om mee te reizen. Ze kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving ze vinden leven op het land en in een appartement even leuk.

De hond is vriendelijk naar vreemden maar is het meest gestelt op het gezelschap van de baas. Indien niet goed gesocialiseert als puppy kan de hond aggressief zijn tegenover andere honden.

Beweging

Schnauzer beweging

De speelse Schnauzer

De Schnauzer zijn temperamentvol en levenslustig. Ze hebben goede zintuigen en zijn erg waakzaam. Ze zijn geschikt als waak- en verdedigingshond. Ze zijn gek op spelen en werden vroeger ingezet als ongediertebestrijder. Hierdoor hebben ze een goed uithoudingsvermogen.

De Schnauzer heeft redelijk wat beweging nodig. Ze zijn graag bezig. Denk aan dingen zoals zwemmen, lopen met de fiets, fly-ball en behendigheid. Ook houd de hond van lange wandelingen en rennen in het bos. Per hond verschilt wat leuk is of geschikt.

Hiernaast kan de hond zich goed aanpassen en vindt deze familie het belangrijkste daarom maakt het niet uit hoe groot het huis is voor de schnauzer. Houd er wel rekening mee dat de hond de normale lichaamsbehoefte krijgt.

Rasvereniging

Schnauzer rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziektes bekend: 

  • Nierstenen
  • Huid aandoeningen
  • Lever aandoeningen 

Meer informatie:

Schnauzer Gallerij 1
Schnauzer gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest