Rhodesian Ridgeback

Karakter      : Rhodesian Ridgeback is sterk en uitstekend uithoudingsvermogen

Uiterlijk       : Reu: 63 – 68 cm , Teef: 61 – 66 cm

Gewicht       : 32 – 36 kg.

Vachtkleur  : Rood, met klein beetje wit

Vachtlengte : Kort, glad en erg dicht

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 60% 60%
  • Beweging nodig? 80% 80%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Rhodesian Ridgeback vacht en verzorging

Vacht Rhodesian Ridgeback

De vacht van deze stoere hond is licht tot roodtarwe van kleur. Rond het gezicht en de oren mag de vacht donkerder zijn. Een klein beetje wit is toegestaan maar alleen op de borst en tenen. Als de buik, borst of de voeten overmatig wit zijn is dit niet wenselijk. De vacht van de Rhodesian Ridgeback is kort, erg dicht en glad.

Verzorging

Doordat de vacht erg kort en dicht is heeft het niet veel verzorging nodig.  Af en toe een borstelbeurt is genoeg. De hond gaat ook niet door een specifieke rui periode heen maar zal het hele jaar door vacht verliezen. Doordat de vacht zo kort en hard is blijft deze vaak aan kleren en stoffen meubels zitten. De hond is van ziichzelf erg schoon maar af en toe wassen kan geen kwaad.

 

Aard en opvoeding

Rhodesian Ridgeback aard en opvoeding

Aard en karakter

De Rhodesian Ridgeback is een vriendelijke en lieve hond. Daarnaast is deze hond zeer intelligent en krachtig en een uitstekende jager. Het is een trouwe hond en kan eigenwijs zijn, hiernaast is het een uitstekende waker en heeft veel moed en uithoudingsvermogen. Daarnaast zijn ze erg rustig thuis en blaffen niet veel.

Opvoeding Rhodesian Ridgeback

De Ridgeback heeft een strenge en duidelijke opvoeding nodig. Het is belangrijk om als puppy al te beginnen met een gehoorzaamheidscursus. Ze reageren het best op een consequente opvoeding. Verder leren ze erg snel maar zijn wel koppig. Het is daarom erg belangrijk om vertrouwen op te bouwen met de baas.

Sociale aanleg

Rhodesian ridgeback sociale aanleg

Aanleg en gedrag Rhodesian Ridgeback

Het is belangrijk om van pup af aan de Rhodesian Ridgeback al zorgvuldig te socialiseren met mensen, huisdieren en andere honden.

Een Rhodesian Ridgeback vind het moeilijk om geplaagd te worden. Ook houden ze niet van ruwe spelletjes. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden met kinderen. Hiernaast zijn ze erg vriendelijk en gezellig naar kinderen als de hond maar in zijn waarde wordt gelaten. Ze gaan met andere honden ook goed om. De reuen kunnen dominant zijn tegenover andere honden. Dit verschilt per hond.

De Ridgeback is terughoudend met vreemden. Als de hond vertrouwen heeft in het baasje willen ze graag bij het gezin horen, en beschouwen zichzelf dan echt als onderdeel. 

Beweging

Rhodesian Ridgeback beweging

De Ridgeback is een jager en is sterk

De Rhodesian Ridgeback is van oorsprong een jager, ze zijn erg sterk en moedig. Ze hebben hierdoor veel beweging nodig. Denk aan minstens drie wandelingen per dag. Bovendien is hun uithoudingsvermogen enorm. Ze gaan graag mee op lange wandelingen of rennen mee met de fiets of met hardlopen. Ook kunnen ze goed van de lijn lopen. Een actieve baas is zeker gewenst voor deze hondensoort.

De Rhodesian Ridgeback houdt niet van regen en is van nature een beetje lui en zal niet onnodig zijn energie verspillen. Ze zijn niet altijd geschikt om mee te spelen door deze ‘luiheid’. 

Verder is de Rhodesian Ridgeback wel geschikt voor hondensporten want deze hond kan veel, maar verwacht niet dat deze hond zal uitblinken.

Rasvereniging

Rhodesian Ridgeback rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziektes bekend: 

  • Heupdysplasie
  • Elleboogdysplasie

 

Meer informatie:

Rhodesian Ridgeback Galerij 1
Rhodesian Ridgeback Gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest