Old English Bulldog

Karakter      : De Old English Bulldog is meegaand, loyaal en liefdevol

Uiterlijk       : Reu: 42 – 50 cm , Teef: 40 – 47 cm

Gewicht       : 25 – 40 kg.

Vachtkleur  : Gestroomd, rood en wit

Vachtlengte : Kort

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

 • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
 • Kind vriendelijkheid? 60% 60%
 • Beweging nodig? 80% 80%
 • Kan alleen zijn? 80% 80%
 • Gehoorzaamheid? 80% 80%

Vacht en verzorging

Old English Bulldog vacht en verzorging

Vacht is kort

De vacht van de Old English Bulldog is zeer fijn, kort, glad en dicht. De vacht mag meerdere kleuren hebben. Dit niet erkende ras is vaak eenkleurig of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte snuit. Tinten die vaak voorkomen zijn geelbruin, lichtgeel, rood, wit of wit met een van de andere genoemde kleuren.

Verzorging

De verzorging voor de Engelse Bulldog is vrij eenvoudig. Het is wel belangrijk om bijna dagelijks te kijken naar de oren, ogen, poten, neusplooi en staart. Verder is het aangeraden om de hond af en toe te wassen met water en een rubberen borstel. Hiernaast hoeft de vacht niet echt geborsteld te worden, behalve in de rui periode. Ook is het niet nodig om de hond vaak met zeep te wassen.

Aard en opvoeding

Old English Bulldog aard en opvoeding

Aard en karakter is aandacht gericht

De Old English Bulldog is erg loyaal en is dol op aandacht. Het is gefokt als een gezelschapshond. Over het algemeen is de hond rustig en weet zichzelf te gedragen, ondanks dat het door veel mensen als een agressief ras wordt beschouwd. Dat heeft te maken dat hij veel in de onderwereld werd aangeschaft.

Opvoeding Old English Bulldog

Doordat de English Bulldog gek is op zijn eigenaar, wil deze zijn baasje graag plezieren. Ook worden deze honden ook wel als lui beschouwd, dit komt omdat dit ras echte denkers zijn. Ze denken liever na dan dat ze het commando uitvoeren. Hiernaast heeft de hond een duidelijke en consequente opvoeding nodig. Houd wel rekening met je intonatie en om zachtaardig te zijn want hier is de Old English Bulldog gevoelig voor.

Sociale aanleg

Old English Bulldog sociale aanleg

Aanleg en gedrag is meegaand

Als eerder gezegd is de Old English Bulldog gek op zijn eigenaar en het gezin. Ze zijn dan ook erg beschermend en liefdevol naar hun gezin toe.

Ze kunnen het erg goed vinden met kinderen en zijn geen waakhonden. Ze zijn dus geschikt in een gezin met jonge kinderen. Dit omdat ze veel geduld hebben. De honden zijn alleen niet zo dol op hele actieve kinderen die de hele dag willen spelen met hen.

Wel kunnen ze soms agressief zijn tegen andere honden van hetzelfde geslacht. Het is belangrijk om de hond goed te socialiseren om dit soort situaties te voorkomen.  Maar over het algemeen kunnen ze het goed vinden met andere huisdieren en honden.

Beweging

Old English Bulldog beweging

De Old English Bulldog is speels

Deze hond heeft redelijk wat beweging nodig. Denk aan tenminste drie maal daags een blokje om. Hiernaast is het belangrijk om af en toe een lange wandeling te doen van een halfuur of meer. Dit is nodig omdat de hond spieren moet kunnen opbouwen om een gezonde levensstijl te hebben.

Jonge Bulldogs zijn erg actief ten opzichte van oudere honden van dit ras. Ze zijn erg speels en vinden het heerlijk om te spelen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met bewegen en spelen in de warmte met dit ras. Ze kunnen hier erg slecht tegen. Bij hitte is het belangrijk voor een koele plek te zorgen en niet teveel te wandelen.

Rasvereniging

Old English Bulldog rasvereniging

Van deze rashond zijn de volgende erfelijke ziektes en aandoeningen bekend:

 • Dysplasie
 • Obesitas
 • Oogziekten

 

Meer informatie:

 • Land van oorspring: Verenigde Staten
 • Honden soorten groep: FC-11
 • Rasvereniging(en): –
Old English Bulldog Gallerij 1
Old English Bulldog Gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest