Mopshond

Karakter      : Geestig, stijvol, lief en trouwe Mopshond

Uiterlijk       : Reu: 32 – 35 , Teef: 30 – 34 cm

Gewicht       : 6,5 – 8,5 kg.

Vachtkleur  : zilvergrijs, abrikoos, beige en zwart

Vachtlengte : kort

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 60% 60%
  • Beweging nodig? 40% 40%
  • Kan alleen zijn? 60% 60%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Mopshond vacht en verzorging

Vacht Mopshond

De mopshond heeft een korte, gladde en zachte vacht. De kleuren zijn glanzend en die voorkomen zijn zilvergrijs, geel en abrikoos. Deze kleuren gaan gepaard met een zwart masker. Soms hebben ze ook een zwarte streep op de rug. Deze hond heeft een zwarte neus en oren. De kortbenig viervoeter kan ook geheel zwart zijn.

Verzorging

Door de gladde en korte vacht van de mopshond is het onderhouden van de vacht niet erg lastig. Je kan de hond wekelijks bijhouden door hem te borstelen.. De hond verhaart niet veel en ruikt ook niet sterk zelfs als de vacht nat is.

Aard en opvoeding

Mopshond aard en opvoeding

Aard en karakter

De Mopshond is een vrolijke en blije hond. Ze zijn erg charmant,  dol op mensen en aanhankelijk en zijn niet echt waakzaam. Hiernaast houden ze ervan om het middelpunt van de aandacht te zijn.

Opvoeding Mopshond

De mopshond is leergieirg maar kan ook erg eigenwijs en koppig zijn. Toch is het belangrijk om de opvoeding zachtaardig te houden. Ze zijn vooral erg gevoelig voor de toon van je stem. Houd hier rekening mee.

Ze willen je graag blij maken dus dat is een goede motivatie. Maar ze zijn niet dom en als je ze niet consequent opvoedt kunnen ze de zwakke punten van de baas uitbuiten. Om zo hun eigen zin te krijgen.

Sociale aanleg

Mopshond sociale aanleg

Aanleg en gedrag Mopshond

De mopshond is een zachte gezelschapshond. Ze zijn gek op aandacht en hun baasje. Ze zijn niet snel bang en moeten door de baas beschermt worden want ze zien geen gevaar.

Ze zijn zeer geschikt met kinderen hier zijn ze erg lief voor. Ook zijn ze geschikt met andere huisdieren of honden. De mopshond maakt graag vrienden.

Met een goede opvoeding en veel beweging kunt u een hele goede band opbouwen met deze hond. Je zult merken dat de hond erg trouw is en je graag blij wilt maken.

De viervoeter blaft niet vaak en is een rustige hond. Als ze zich bedreigd voelen kunnen ze wel een echt waakhondje worden en blaffen. Het blijft vaak bij een waarschuwing.

Beweging

Mopshond beweging

De mopshond houdt van ravotten

De mopshond houdt van lekker rennen en ravotten. De hond houdt ook van samenspelen. De mopshond is erg speels en speelt graag met kinderen.

Wel is het oppassen met warm weer. Het is beter om de mopshond dan koel te houden en in de schaduw. In verband met ademhalingsproblemen en het snel overhitten van de hond.

De hond heeft niet veel beweging nodig. Ze zijn zeer geschikt voor een klein huis en flat.

De mopshond is dan ook zeer geschikt voor een beginnend baasje. De hond is namelijk trouw, speels en erg lief en heeft niet al teveel verzorging nodig. Je moet wel oppassen en de hond niet te lang uitlaten. 

Rasvereniging

Mopshond rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziekte van bekend:

  • Ademhalingsproblemen
  • Overgewicht
  • Heupdysplasie

 

Meer informatie:

Mopshond gallerij 1
Mopshond gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest