Mechelse Herder

Karakter      : De Mechelse Herder is een snelle, moedige en waakse hond

Uiterlijk       : Reu:60-66 , Teef: 56 -62 cm

Gewicht       : 28 – 30 kg.

Vachtkleur  : Roodbruin, Vaalrood met zwarte haarpunten en zwart masker

Vachtlengte : Korthaar

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 60% 60%
  • Beweging nodig? 80% 80%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 80% 80%

Vacht en verzorging

mechelse herder vacht en verzorging

Vacht Mechelse Herder

De Mechelse Herder heeft een korte vacht. Deze is vaalrood tot roodbruin en heeft zwarte haarpunten met een zwart masker. De vacht mag niet golvend zijn, al mag de vacht wel een beetje wit op de voorborst en tenen hebben. De dichte beharing en dikke ondervacht zijn een goede bescherming voor alle weersomstandigheden. De vacht is langer bij de hals, de staart en langs de dijen. Kenmerkend is dat de vacht kort is op de rest van het lichaam en zeer kort op de kop en oren.

Verzorging

De vacht van de Mechelse Herder vraagt niet om al te veel verzorging. Regelmatig borstelen, vooral tijdens de ruiperiode, is aangeraden om veel haar in huis te voorkomen.

Aard en opvoeding

mechelse herder aarde en opvoeding

Aard en karakter

De Mechelse herder is moedig, zeer trouw en waaks. Ze staan vooral bekend om hun intelligentie, werkwilligheid, hardheid, oplettendheid en nogmaals hun moed. Ze zijn zeer beschermend naar hun famillie en diens eigendommen. Ze zijn beweeglijk en temperamentvolle honden. Ook zijn ze erg gehecht aan hun baas.

Opvoeding Mechelse Herder

De Mechelse Herder is erg leergierig en leert zeer snel. Goed socialiseren is van niet te onderschatten belang. Stel je hond vanaf begin aan bloot aan verschillende situaties. Ook is het belangrijk de hond consequent op te voeden en leider te spelen. Wanneer je dit niet doet kan de hond besluiten de rollen om te draaien.

Sociale aanleg

mechelse herder sociale aanleg

Aanleg en gedrag Mechelse Herder

De Mechelse herder is moedig en intelligent. De Mechelse Herder begroet bekenden graag vrolijk. Tegen vreemden kunnen ze gereserveerd of voorzichtig zijn naar vreemden. Ze gaan vaak goed met kinderen overweg maar kunnen dominant zijn tegen honden van andere hondenrassen.

Ze zijn gechikte gezinshonden en zijn erg waaks hierdoor worden ze ook wel ingezet als waak- en politiehond. Ook worden ze wel ingezet als snuffelhond voor bij Explosieven Opruimings Dienst (EOD).  Ze zullen waaks reageren op elke mogelijke bedreiging.

Ze hebben wel een harde baas nodig want ze kunnen dominant zijn maar zijn zeer goed te trainen door hun intelligentie. Ze raken daarom ook zeer gehecht aan hun baas.

 

Beweging

Mechelse herder beweging

De Mechelse Herder is harde werker

De Mechelse Herder is een echte werk- en sport hond. Ze hebben veel beweging nodig. Je kan ze niet een paar uur in de achtertuin zetten. Ze hebben dagelijkse behoefte aan training. De hond heeft dus iets te doen nodig. Denk aan: balspellen, apporteren, fietsen en zwemmen.

Ze zien hierdoor ook zeker geschikt voor hondensporten zoals behendigheid, africhting, flyball en gevorderde gehoorzaamheid.

De Mechelse herder werkte vroeger als veehond maar werkt veel als politiehond, lawinehond en reddingshond en hierboven al genoemde snuffelhond voor de EOD.

Rasvereniging

Mechelse herder rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziekte van bekend:

  1. Heup Dysplasie (afwijking van de heupkop in de heupkom) en
  2. Elleboog Dysplasie  ED (vergroeiing van ellebooggewricht).

Meer informatie:

Mechelse herder gallerij 1
Mechelse herder gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest