Maltezer

Karakter      : De Maltezer is charmant, speels, gevoelig en volgzaam

Uiterlijk       : Reu: 21 – 26 , Teef: 20 – 23 cm

Gewicht       : 2 – 3 kg.

Vachtkleur  : Wit, soms een beetje creme

Vachtlengte : Dicht, langharig zacht glimmend haar

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 60% 60%
  • Beweging nodig? 40% 40%
  • Kan alleen zijn? 40% 40%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Maltezer vacht en verzorging

Vacht van deze witte hond

De Maltezer heeft dicht, zacht en glimmend haar. De lengte van het haar is redelijk lang in verhouding tot de grootte. Het haar kan stijl zijn maar kan ook krullen hebben. Deze charmante hond heeft geen onderhaar waardoor het kan zijn dat je geen of minder last hebt van allergieen. Vaak zijn Maltezers wit, ze kunnen iets meer crème kleurig zijn. Vaak is er een klein beetje crème op de oren.

Verzorging

De naam heeft ze gekregen van het gelijknamige eiland Malta. De vacht van de Maltanees is het belangrijk dat deze dagelijks wordt verzorgd. Het lange haar van de Maltezer kan namelijk redelijk makkelijk krullen en slordig worden, met dagelijks kammen blijft de deze fraaie viervoeter netjes.

Aard en opvoeding

Maltezer aard en opvoeding

Gevoelig aard en karakter

De Maltezer is een gevoelige, volgzame en intelligente witte wolk. Ze zijn ook energiek en erg speels; met  een goede opvoeding kunnen ze heel goed luisteren. Ze zijn graag in gezelschap van kinderen.

Opvoeding Maltezer

Een Maltezer is redelijk gevoelig, hiermee bedoelen we dat de Maltezer niet te streng opgevoed moet worden: een hardere stem is al snel heel intimiderend voor ze. Dus leten op de intonatie. Wel passen ze zich heel makkelijk aan en is het opvoeden niet het moeilijkst.

Een Maltezer is met wat beloningen en duidelijke commando’s prima te trainen. Maar ook weer hier, wees niet te hard naar de Maltezer. Dit kan agressie bij de Maltezer veroorzaken.

Sociale aanleg

Maltezer sociale aanleg

Aanleg en gedrag is niet van een schoothond

De Maltezer lijkt op een echt schoothondje maar niks is minder waar. De eigenaar moet een duidelijke leider voor hem zijn. De Maltezer speelt het liefst buiten en wel zo veel mogelijk. Ze stoeien ook graag. Ook zijn ze  dol op mensen en blijft het liefst bij mensen in de buurt. Het liefst volwassenen, want met kleine kinderen gaat de Maltezer niet altijd goed.

Kinderen

Hoewel ze niet altijd het beste zijn met kinderen stoeien ze er wel graag mee, maar als er iets is wat ze niet prettig vinden kan de Maltezer wel eens toebijten. Het gedrag naar kinderen is natuurlijk prima aan te leren op jonge leeftijd, dan zal het gemenere gedrag naar kinderen een heel stuk minder zijn.

Beweging

Maltezer beweging

De Maltezer houdt van buiten

Zoals eerder gezegd: de Maltezer lijkt op een echt schoothondje maar dat klopt niet. Deze hond is namelijk het allerliefst gewoon buiten. Het weer is geen probleem, ook als het weer slecht is gaan ze graag naar buiten. De Maltezer heeft niet zo veel beweging nodig, maar als ze mee mag op een lange wandeling vinden ze het prima.

Kan in een appartement

De Maltezer past zich goed aan naar de eigenaar, zowel met beweging als met leefruimte. Daarom is veel bewegingsruimte in huis voor de Maltezer niet echt noodzakelijk. Ze vinden een tuin leuk om zich in te kunnen vermaken maar dit is niet nodig. Een appartement vindt de Maltezer prima, zolang de Maltezer maar af en toe een wandeling naar de stad krijgt.

 

Rasvereniging

Maltezer rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziekten bekend:

  • ziekte van Calvé, een misvorming van de heup
  • Patella Luxatie, een aandoening aan de knie

Meer informatie:

Maltezer gallerij 1
Maltezer gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest