Franse Bulldog

Karakter      : De Franse Bulldog is schrander, gespierd, levendige en sociale hond

Uiterlijk       : Reu:27 – 35 , Teef: 24 – 32 cm

Gewicht       : 7 – 14kg.

Vachtkleur  : wit tot grijs, veeal zwart en wit of rood en wit

Vachtlengte : Glad, acht en kort haar

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 40% 40%
  • Kan alleen zijn? 40% 40%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Franse Bulldog vacht en verzorging

Vacht Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft een korte gladde vacht, de textuur voelt vaak zacht aan maar mag ook ruw aanvoelen. Dit ras hoort geen ondervacht of onderharen te hebben. De kleuren die het meest voorkomen bij de Franse Bulldog zijn zwart, wit of rood. De kleur van de vacht kan variëren van wit tot grijs waarbij de meeste Franse Bulldogs een witte borst en snuit hebben. Ze hebben vaak zwarte punten op de staart, voeten, neus en oren. Opvallend is dat dat de witte honden vaak donkere vlekken hebben, de donkere honden hebben witte vlekken.

Verzorging

De vacht is niet moeilijk om te verzorgen en kost niet veel tijd. De vacht hoeft alleen maar gewassen te worden wanneer deze vies is. Gebruik een milde shampoo die geschikt is voor honden die je online kan kopen bij onze partner dierenapotheek.

Aard en opvoeding

Franse Bulldog aard en opvoeding

Aard en karakter

De Franse Bulldog is een volgzame en vriendelijke hond. Ze zijn erg aanhankelijk naar hun baas en kunnen een goede waakhond zijn ondanks hun kleine postuur. Ze zijn niet dom maar erg koppig in het leren van nieuwe dingen. Ze houden er daarnaast erg van om te spelen.

Opvoeding Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft een extravert en koppig karakter. Het is belangrijk om met opvoeden positieve bekrachting toe te passen en te werken met een clicker. Ook is het belangrijk om in gedachten te houden dat deze hond zeer gevoelig is voor stemmingen in huis. Houd daarom ook rekening met de toon waarop je de hond aanspreekt. Dat gezegd is er vaak veel te bereiken met de opvoeding als commando’s op een vrolijke/positieve toon worden gegeven.

Sociale aanleg

Franse Bulldog sociale aanleg

Aanleg en gedrag Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een hele aanhankelijke en sociale hond. Het is een levendige hondensoort en dit zie je terug in het gedrag.  Ze zijn dol op kinderen en spelen hier graag samen mee. Ze zijn over het algemeen graag in de buurt van mensen en dan vooral kinderen. Ze vinden het ook erg belangrijk om bij het gezin te horen. Hierdoor zijn ze natuurlijk erg trouw aan hun baas.

Ze doen het over het algemeen erg goed met andere honden en ervaren hier zelfs zelden problemen mee. Sommige Franse Bulldogs kunnen zich agressief opstellen, naar andere honden maar dit geldt niet voor alle exemplaren. Ook kunnen ze het vaak wel goed vinden met andere huisdieren.

Ze kunnen zich goed aanpassen aan nieuwe situaties en hebben hiernaast niet veel beweging nodig dus het is een erg makkelijke hond.

Beweging

Franse Bulldog beweging

De speelse Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een kleine hond die zwaar is voor zijn grootte en veel spieren heeft. De hond heeft ondanks al zijn spieren, niet veel beweging nodig. Lange wandelingen zijn vaak niet nodig, want ommetje per dag is vaak al genoeg voor deze hondensoort.

Het is wel belangrijk om op te passen met lange wandelingen als het warm is, dit kan gevaarlijk zijn omdat de Frans Bulldog het erg snel benauwd heeft. Hierom is het ook afgeraden om de Franse Bulldog mee te nemen naar warme vakantielanden. Deze honden hebben vaak een nauwe luchtpijp, of een gedrongen snuit waardoor ademhalingsproblemen kunnen ontstaan.

De Franse Bulldog is een speelse hond en is er dol op om te spelen en ravotten. Dit doen ze het liefst met gezinsleden of kinderen. Het is dus een zeer geschikte hond voor in een flat.

Rasvereniging

Franse Bulldog rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziektes bekend:

  • Ademhalingsproblemen
  • Hernia (rugklachten)
  • Verhoogd risico op eczeem en infecties

 

Meer informatie:

Franse Bulldog Gallerij 1
Franse Bulldog Gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest