Engelse Cocker Spaniel

Karakter      : De Engelse Cocker Spaniel is een compacte hond en altijd opgewekt

Uiterlijk       : Reu: 39 – 42 , Teef: 37 – 39 cm

Gewicht       : 12 – 15 kg.

Vachtkleur  : Vaak zwart, bruin, wit en blond

Vachtlengte : Glad en bij de oren, achterzijde poten en borst langer.

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 60% 60%
  • Kan alleen zijn? 60% 60%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Engelse cokerspaniel vacht en verzorging

Vacht Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniel heeft een gladde glanzende halflange vacht met een lange vacht bij de borst, oren en aan de achterzijde van de poten. De kleuren die je vaak ziet zijn zwart, bruin, wit en blond. De honden zijn dan of geheel een kleur of er zit een kleur gevlekt of effen. Populair is de Cocker met een witte grondkleur en zwarte, leverkleurige tekening

Verzorging

Bij de mooie vacht van de Engelse Cocker Spaniel komt natuurlijk wel wat verzorging bij kijken. Zo moet deze regelmatig geborsteld en de lange haren gekamd worden. De Spaniel zou gemiddeld elke 12 tot 14 weken naar een trimmer moeten om bijgewerkt te worden.

Aard en opvoeding

Engelse cokerspaniel aard en opvoeding

Aard en karakter

De Engelse Cocker Spaniel is een vrolijke, vriendelijke en zeer nieuwgierige hond. Ze hebben een goede neus en zwemmen graag. Ook al is de de hond nieuwgierig, hij is wel gehoorzaam. Ze kunnen wel is eigenwijs en eigenzinning zijn maar over het algemeen valt dat best mee. Omdat ze veel energie hebben, hebben ze beweging in de vrije natuur nodig.

Opvoeding Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniel zijn vrolijk en redelijk gehoorzaam maar kan soms wel afgeleid zijn bij bijvoorbeeld zijn neus. Wees hierdoor consequent en duidelijk waneer je de Engelse Cocker Spaniel opvoed, wissel regelmatig oefeningen af zodat de Engelse Cocker spaniel zijn aandacht erbij houd. 

Sociale aanleg

Engelse cokerspaniel sociale aanleg

Aanleg en gedrag Engelse Cocker Spaniel

De Spaniel is een erg sociale hond. Voor in huis kunnen ze goed omgaan met andere huisdieren.  Zo zijn het goede honden als er bijvoorbeeld katten in het huis rondlopen. Ook gaan ze prima met kinderen om, al vinden ze het alleen niet prettig om als ‘speelgoed’ behandeld te worden, maar dit laten ze wel weten.

Meerdere in een huis is mogelijk

Als een Engelse Cocker Spaniel een ander soortgenoot tegenkomt kunnen ze het vaak direct erg goed vinden met elkaar. Ofwel deze hond prima geschikt als je er meerdere wilt, of als je nog een puppie zou willen nemen als je Cocker Spaniel al wat ouder is. Het zijn dus goed geschikte honden voor in huis als er plannen zijn voor een gezinsuitbreiding.

Beweging

Engelse cokerspaniel beweging

De Engelse Cocker Spaniel zwemt graag

Een Cocker Spaniel komt uit Engeland en is als echte jachthond gefokt. Dan kan je verwachten dat ze veel beweging nodig hebben. De Engelse Cocker Spaniel kan zo een paar uur met je lopen maar vaak vinden ze het niet erg om 3 maal per dag een rondje blok te doen. Wat deze Engelse viervoeter dan wel fijn vind is een paar keer per week een lange wandeling te maken en lekker uren te lopen.

De Engelse Cocker Spaniel is een echte waterrat en houdt heel erg van zwemmen. Als het dus enigzins kan vinden ze het geweldig als er tijdens de lange wandeling iets is om in te zwemmen. Het zwemmen is natuurlijk niet iets wat de Cocker Spaniel 100% nodig heeft maar het is iets om ze vrolijk te houden.

Rasvereniging

Engelse cokerspaniel rasvereniging

Van de Engelse Cocker Spaniel zijn de volgende erfelijke ziekte bekend:

  1. Heup Dysplasie (HD) met als gevolg kreupelheid en bewegingsstoornisen
  2. PRA wat kan leiden tot blindheid. Het begint vaak met nachtblindheid

 

Meer informatie:

Engelse cokerspaniel gallerij 1
Engelse cokerspaniel gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest