Duitse Herder

Karakter      : De Duitse Herder is groot, sterk, intelligent, trouw en betrouwbaar.

Uiterlijk       : Reu: 45 – 55 , Teef: 42 – 55 cm

Gewicht       : 30 – 35 kg.

Vachtkleur  : Zwart, staal- of wolfs- of asgrijs met bruine, gele of grijswitte tekening

Vachtlengte : Lang, glad of golvend zonder ondervacht. Voelt aan als geitenhaar.

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 80% 80%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 80% 80%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 100% 100%

Vacht en verzorging

Vacht en verzorging van een Duitse Herder

Vacht Duitse Herder

De hond heeft lang en gladde vacht, maar kan ook golvend zijn zonder ondervacht, die als stug geitenhaar aanvoelt. Het is stokharig vacht (korthaar) die teemaal per jaar verhaart. De langharige variant (langhaar) van deze hond heeft uiteraard meer  vachttverzorging nodig. De herders met een witte vachtkleur zijn ook fraai, maar zijn niet officieel geregistreerd als Duitse Herder.

Verzorging

De vacht van de Duitse Herder moet niet teveel geborsteld worden, anders wordt de structuur beschadigd. Controleer de vacht regelmatig op klitten. Het teveel aan haar tussen de voetzolen weg (of laat het doen). Probeer de hond zo weinig mogelijk te wassen.

Aard en opvoeding

Duitse Herder - Aard en karakter

Aard en karakter

De Duitse Herder is opgewekt, intelligent, levendig, zeer trouw en altijd bereid om te werken. Dit ras is de erfenis vand e oerhond: de wolf. De hond is gehecht aan zijn eigen mensen en is waaks. Hij leert snel, maar kan ook eigenwijs en kan dominant zijn.

Opvoeding Duitse Herder

Deze hond heeft een zeer evenwichtige en consequente opvoeding nodig. Omdat dit hondenras snel leert en gemakkelijk is deze hond ook dienstbaar op veel terreinen. Maar de hond kan flink eigenwijs en dominant zijn. Daardoor is er een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat. Wordt vaak ingezet door zijn moed als politie- en verdedigingshond. Als waak- en verdedingshond kan hij ook zijn mannetje staan. En als herdershond om niet te vergeten. In deze categorieen zijn ze vaak de beste!

Sociale aanleg

Duitse Herder - sociale aanleg

Aanleg en gedrag Duitse Herder

Deze honden gaan goed om met andere huisdieren en dus ook andere honden. Voorwaarde is wel dat ze goed gesocialiseerd zijn. Richting kinderen zijn meestal geduldig, maar vreemde bezoekers zijn niet welkom. Ze zijn erfvast, dus lopen niet snel weg.

Ze hebben aanleg om snel te leren. Elke hondentraining zal hij snel afronden. Omdat ze intelligent zijn worden voor vele doeleinden ingezet (zie boven). Alles wat deze mooie viervoeter wordt opgedragen zal hij dit prettige fanatiek uitvoeren.

 

Beweging

Duitse Herder - Beweging

De Duitse Herder moet buiten bewegen

Je kan een herder als huishond zeker hebben, mits je een huis hebt met tuin en dagelijks minimaal twee uur wordt uitgelaten. Je doet de hond geen eer aan als hem alleen maar binnen houdt als gezelschapdier. Sluit je aan bij een hondenvereniging en ga met de hond iets doen wat hij goed kan. Denk aan behendigheid, speuren of gehoorzaamheid of wat dan ook, zodat de hond gezond blijft.

Een grote hond zoals een herder, zal tijdens de opgroeifase veel van zijn ernergie nodig hebben voor de ontwikkeling van spieren, botten en pezen. In deze periiode mag je de hond nog niet teveel en tevaak belasten. Hetzelfde voor de hondenvoeding: gezond en gedoseerd.

Ze kunnen goed leven in een buitenkennel, mits ze voldoende beweging en aandacht krijgen.

Rasvereniging

Duitse Herder - rasvereniging

De meeste bekende ziektes zijn heupdysplasie (afwijking heupkop) en elleboogdysplasie (vergroeiingen). Als gevolg hiervan kunnen ze ook last krijgen van ontstekingen, die kan leiden tot kreupelheid. Het is verstandig om een Herder via een fokker aan te schaffen.

 

Meer informatie:

Handboeken

Hondenboeken over Duitse Herder

Ben je geïnteresseerd in een positieve methode waarin je stap voor stap leert om op een verantwoorde wijze voor je Duitse Herder te zorgen, zodat je viervoeter voor vele jaren een gezond en gelukkig leven leidt?

Guus Jansen heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van deze prachtige hond. Hij heeft veel hondenboeken gelezen van zogenaamde ‘hondenexperts’ maar het merendeel van wat er in deze boeken stond vermeld werkt niet. Waarom?

Omdat dit algemene boeken zijn en GEEN boek is die speciaal zijn geschreven over de Duitse Herder. Bij aanschaf van dit eBook ontvang je (veel!) bonus materiaal.

Duitse Herder gallerij 1
Duitse Herder gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest