Dashond – Teckel

Karakter      : De Dashond (Teckel) is een moedige waakhond en een kindervriend

Uiterlijk       : Reu en Teef: 20 – 27 cm

Gewicht       : 7 – 9 kg.

Vachtkleur  : Eenkleurig; bruin, rood of zwart

Vachtlengte : Kort, ruw of lang

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 60% 60%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 60% 60%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

vacht en verzorging van de dashond teckel

Vacht Dashond

Van de Dashond (Teckel) zijn er verschillende soorten vacht. Zo heb je de kortharige teckel, deze heeft een korte, dichte en glanzende vacht. Dan heb je de ruwharige teckel, deze hebben iets langer haar en ook een soort van “baard”. En als last but not least: de langharige teckel, Deze heeft een stuk langer glanzend haar. Wat bij de langharige teckel wel opvalt is dat de kop wel weer kort haar heeft.

Verzorging

Om de vacht van deze fraaie hond netjes en glanzend te houden is het van belang dat de Dashond regelmatig geborsteld wordt. Dit borstelen kan goed met een stevige borstel. Als de vacht erg vies is na een rond zwerven door het bos kan hij prima in bad.

Aard en opvoeding

Dashond Teckel Aard en Opvoeding

 Aard en karakter

De Dashond is een moedige waakhond met een uitstekend humeur. Hij is prima overal mee naartoe te nemen en heeft een uitstekend uithoudings vermogen. De Dashond komt aan zijn naam omdat hij meeging jagen op dassen, dit is in zijn karakter nog terug te zien. Deze hond is namelijk dol op graven. 

Opvoeding Dashond (Teckel)

Voor de opvoeding van de Teckel is het belangrijk om hier het sociale aspect in mee te nemen. Laat ze vroegtijdig wennen aan kinderen, andere dieren, andere mensen, etc. Ook is het belangrijk om tijdens de opvoeding van de Teckel consequent te zijn, als de Teckel de ene keer iets wel mag en de andere keer niet vind hij dit niet leuk. 

Sociale aanleg

dashond teckel sociale aanleg

Aanleg en gedrag Dashond (Teckel)

De Dashond (Teckel) is niet altijd de gemakkelijkste hond, maar dat heeft ook weer zijn charme. Hij is ontdeugend en dat mag hem ook nooit afgeleerd worden. Aan de andere kant moet hij ook goed opgevoed worden.

De Dashond (Teckel) heeft de gewoonte om bij het minste geluid te gaan blaffen. Hij is eigenzinnig en snel jaloers. Hij is erg energiek en moet goed gesocialiseerd worden om met andere honden te kunnen omgaan.

Een consequente opvoeding is voor een dashond (Teckel) erg belangrijk. Dan is het een leuke hond en ook erg geschikt voor het begeleiden van oudere mensen.

Beweging

dashond teckel beweging

De Dashond (Teckel) heeft veel energie

De Dashond (Teckel) heeft dan wel korte pootjes maar kan zeker een lange wandeling maken. Hij heeft een goed uithoudingsvermogen. 

Omdat de Dashond (Teckel) een lange rug heeft, is het belangrijk dat hij fit is en sterke rugspieren heeft. Daarom heeft hij veel beweging nodig. Hij moet ook zeker niet te zwaar worden en mag niet te veel springen. Gelukkig houden fokkers tegenwoordig goed in de gaten dat de Dashond (Teckel) geen al te lange rug krijgt.

Traplopen en springen zijn niet goed voor een Dashond (Teckel). Dan kan hij rugproblemen krijgen. Maar lopen en rennen kan hij prima. Als hij losloopt, is de kans groot dat zijn jachtinstinct de kop opsteekt en hij er vandoor gaat. 

Rasvereniging

dashond teckel rasvereniging

In combinatie met veel traplopen, overgewicht en slechte conditie kan de Dashond (Teckel) last krijgen van Teckelverlamming.

 

Meer informatie:

oudere dashond teckel
dashond teckel langhaar

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest