Beauceron

Karakter      : De Beauceron is sterk, braaf, slim en ook fijngevoelig. Trouw.

Uiterlijk       : Reu: 65 – 70 , Teef: 61 – 68 cm

Gewicht       : 30 – 50 kg.

Vachtkleur  : zwart, zwartgrijs, bruin

Vachtlengte : kort

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 80% 80%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 100% 100%
  • Kan alleen zijn? 80% 80%
  • Gehoorzaamheid? 60% 60%

Vacht en verzorging

Beauceron vacht en verzorging

Vacht

De Beauceron heeft een donkere zwarte vacht. De vacht heeft bruine tekeningen. Deze zie je op de poten maar ook rond de ogen, oren en bek van de hond. De hond komt ook wel voor met een zwartgrijze vacht en bruine aftekeningen. Daarnaast is de vacht stevig en stug en ligt dus dicht tegen het lichaam. De vacht bestaat uit een wollen ondervacht en een bovenvacht.

Verzorging

De ondervacht van heeft weinig verzorging nodig. De bovenvacht verhaart behoorlijk. De hond heeft twee keer per jaar last van de rui, het is dan verstandig de hond goed te borstelen voordat alle haren op het meubilair komen. Daarnaast is borstelen buiten de rui periode ook goed voor het bevorderen van nieuwe haargroei.

Aard en opvoeding

Beauceron aard en opvoeding

Aard en karakter

De Beauceron is een intelligente en sterke hond. Ze zijn erg sportief en werken graag. De hond is erg trouw naar de baas en is geschikt als een waakhond.

Opvoeding Beauceron

De opvoeding voor dit ras moet zeer duidelijk en consequent zijn. De hond is slim maar heeft wel een liefdevolle aanpak nodig. Het straffen van een Beauceron zal averechts werken. De hond is erg loyaal wat helpt met het opvoeden. Het is belangrijk de hond veel beweging te geven en zoveel mogelijk te socialiseren. Daarom wordt socialisatie- en gehoorzaamheidstraining zeker aangeraden voor dit ras.

Sociale aanleg

Beauceron sociale aanleg

Aanleg en gedrag Beauceron

De Beauceron is een slimme en sterke hond die erg trouw is aan de baas en het is een goede waakhond is. De honden zijn erg oplettend. Maar ze kunnen ook erg eigenwijs zijn, dus is het belangrijk dat de baas stevig in zijn schoenen staat.

De Beauceron kan het goed vinden met kinderen als deze niet al te druk zijn. Daarom is het afgeraden de hond aan te schaffen met jonge kinderen. De Beauceron heeft een baas nodig die niet al te hectisch is. Anders kan de hond zenuwachtig en agressief worden.

Tegenover vreemden zijn ze vaak wantrouwig en kunnen blaffen. Omgang met vreemde huisdieren of andere honden gaat over het algemeen goed. Over het algemeen is de sociale omgang goed zolang de hond goed is gesocialiseerd.

Beweging

Beauceron beweging

De Beauceron kan niet stilzitten

De Beauceron is een ras dat veel beweging nodig heeft. Naast fysieke activiteiten heeft de hond ook mentale stimulatie nodig. De Beauceron wil niet de hele dag in dezelfde ruimte zitten of elke dag hetzelfde rondje lopen. Deze hond heeft behoefte aan afwisseling.

Driemaaldaags een rondje is niet voldoende beweging voor deze hond. Zorg ervoor dat deze hond voldoende tijd en ruimte krijgt om te spelen of om onaangelijnd rond te rennen. Denk aan apporteren met de hond of hem een andere bezigheid geven.

De hond was niet gefokt als herdershond maar is wel geschikt om mee te doen aan hoedende evenementen of behendigheidsproeven. De hond zal niet uitblinken bij sporten zoals agiility of flyball maar dit is wel een geschikte sport.

Rasvereniging

Beauceron rasvereniging

Van deze rashond zijn volgende erfelijke ziektes bekend:

  • Heupdysplasie

 

Meer informatie:

Beauceron gallerij 1
Beauceron Gallerij 2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest