Beagle

Karakter      : De Beagle komt statig over, maar is sociaal en vriendelijk

Uiterlijk       : Reu en teef: 32 – 41 cm

Gewicht       : 10 – 14 kg

Vachtkleur  : Wit, zwart en rood, 2 kleurig mogelijk, witte staartpunt

Vachtlengte : Dicht en kort

Vacht en verzorging

Aard en opvoeding

Sociale aanleg

Beweging

Rasvereniging

  • Vriendelijkheid hond? 80% 80%
  • Kind vriendelijkheid? 80% 80%
  • Beweging nodig? 80% 80%
  • Kan alleen zijn? 40% 40%
  • Gehoorzaamheid? 80% 80%

Vacht en verzorging

Beagle vacht en verzorging

Vacht Beagle

De Beagle heeft kort en dicht haar. Drie kleuren die hier kunnen voorkomen zijn wit, zwart en rood. Deze zijn ook mogelijk in 2 kleurige combinaties zoals wit en rood. Wat wel opvalt is dat bijna alle Beagle’s een witte staartpunt hebben.

Verzorging

Voor de (kortharige) vacht van de Beagle is het het best om deze wekelijks te borstelen. Stel dat de witte kleur grijs begint te worden, kan de Beagle best in bad. Wel is belangrijk dat dit niet te vaak wordt gedaan, denk hierbij aan eens in de 2 maanden. O ja, de nagels moeten regelmatig geknipt worden.

Aard en opvoeding

Beagle aard en opvoeding

Aard en karakter

Beagle’s zijn inteligente, moedige en vrolijke maar toch eigenwijze honden maar met de juiste opvoeding kunnen ze heel lief en trouw worden.  Ook hebben ze een goed reukvermogen en hebben ze een grote jachtpassie.

Opvoeding Beagle

Omdat de beagle eigenzinnig is is er voor het opvoeden van de Beagle geduld nodig. De Beagle zal nooit de meest gehoorzame hond worden, maar dit betekend niet dat de Beagle niet zou luisteren.

Sociale aanleg

Beagle sociale aanleg

Aanleg en gedrag Beagle

De Beagle is een hele enthousiate en vriendelijke hond. Hierom is de Beagle goed met vreemden bijvoorbeeld met visite wat op bezoek komt. Juist omdat ze intelligent zijn, kunnen ze eigenwijs gedrag vertonen.

Natuurlijk maakt dit de Beagle minder geschikt als waakhond. Ook zijn de Beagle’s sociaal naar andere honden en gaat dit vaak wel goed. Wel hebben ze veel aandacht nodig van hun baasje omdat ze dus zo sociaal zijn.

Naast het sociaal naar bezoek en andere honden is de Beagle ook erg goed met kinderen. Doordat ze trouw zijn, goed met kinderen om kunnen gaan en sociaal zijn is het dus een erg goede familie hond.

Beweging

Beagle beweging

De Beagle is energiek

De Beagle mag wel klein zijn maar heeft veel beweging nodig. Het is dus belangrijk om de Beagle dus genoeg mee te nemen op lange wandelingen. Ook vind de Beagle het leuk om achter in de tuin te rennen, zorg hierbij dan wel dat de tuin goed is afgesloten want anders gaan ze zelf zo op avontuur.

Blijft een jachthond

Als je de Beagle meeneemt op lange wandelingen en je hem los laat is het belangrijk dat je de hond goed in de gaten houd. Het is een blijft een jachthond. Zodra hij iets ruikt volgt hij zijn neus en gaat er zo zijn eigen pad. Dat was zijn functie: jagen in groepsverband op basis van geur. Als ze de prooi gevonden hebben, dan mag de jager het ‘klusje’ klaren.

Rasvereniging

Beagle rasvereniging

De hond is komt echte ‘Brits’ over en zijn naam komt uit het Keltische woord voor “klein”. De spelling daarvan is Beigh, Beg of Beag. De naam beagle wordt al gebruikt sinds de vijftiende eeuw. De Beagle is over het algemeen gezond maar van deze rashond zijn dit de twee belangrijkste erfelijke ziektes:

  1. Heup Dysplasie (HD) met als gevolg kreupelheid en bewegingsstoornisen
  2. Tussenwerfelschijf ziekte (Hernia) hierdoor drukt de tussenwerfel op de zenuwen waardoor de hond geen pijn meer heeft na de beknelling.

 

Meer informatie:

Beagle gallerij -1
Beagle gallerij -2

Honderden hondenfilmpjes

Door de jaren hebben we prachtige, soms ontroerende hondenfimpjes gepubliceerd.

Artikelen en Kennisbank

Wekelijkse worden waardevolle artikelen gepubliceerd. Via onze kennisbank makkelijk terug te vinden.

Scherpe prijzen

We mogen van onze partners hondenspullen aanbieden voor scherpe prijzen.

Pin It on Pinterest